Friday, July 31, 2009

--->@Rezeki Damia~~~

Alhamdulillah rezeki Damia....gini kisahnya....2 hari lepas atuk Damia(abah aku le tu)....balik dari keje bawak stroller kaler merah menyala.....aku pun tanya la kat abah aku mana dia dapat stroller tu....dia cakap ada satu pak arab yang nginap kat hotel tpt keje dia...bagi kat dia...wah baik bangat itu pak arab....

Aku pun belek2 la stroller tu....aku tengok macam baru lagi....tengok tayar dia jek dah tau dah...bersih ..takda kesan habuk or kotor pun...aku rasa lahkan pak arab tu beli stroller tu kat negara kita ni semata2 nak bagi anak dia guna kat sini jek....so bila nak balik diorang malas la nak bawak balik stroller tu....standard pak arab ni bila datang Malaysia ni diaorang memang akan shopping kaw-kaw.....dah tentu2 lah banyak giler bende2 lain diorang nak bawak balik negara dorang...takda maknanya nak usung stroller tu...bagi diorang stroller tu cam kete sewa jek..hahahaha



Damia memang suke weii dengan stroller ni...aku pun tatau apsal...maybe sebab benda free kot....hahaha....sampai nak tengok tv or makan pun nak dok dalam stroller ni....ni masa aku amik gamba dia ni...siap nak terlelap dia dok dalam ni....mungkin dia tengok kaler dia sama ngan kaler stroller dia kot...huhuhu...merah memang my peberet kaler....

p/s:time kaseh banyak2 la pada pak arab baik hati yang bagi stroller ni....semoga lepas ni kalau datang lagi Malaysia ni....murah2kan lah hati bagi car seat plak ke...muahahaha...kedekut betul aku ni..

Thursday, July 30, 2009

---->@1001 wajah anakku

terasa macam nak kongsi wajah2 anak kesayangku dengan semua kenkawan...so jom Layannnnn......

saja layan blues tengok gambar anak...terus godek2 guna photoscape...ni lah hasilnya...akan ada banyak lagi lepas ni...tunggguuuu

Sunday, July 26, 2009

---->@Hi-Tea di Sheraton Subang

Tengahari tadi...kitorang sefamily pergi makan Hi-tea kat Sheraton Subang...makan dari kul 1 tgh hari sampai kul 4 ptg....Damia tu sampai tertido sebab kekenyangan..padahal makan puding roti ngan kek jek dia tu....huhuhu siap makan ice cream lagi...macam mana la tak demam anak mama sorang ni....

Actually pada masa yang sama ni...atuk n opah Damia ni ada buat gathering ngan kenkawan lama dia...so kiranya aktiviti dua dalam satu lah ni.....makan ngan family n makan ngan kenkawan lama....my mum ajak kitorang supaya leh temankan dia katanya...alih2 bila dah sampai beria2 dia melayan kenkawan dia...takpelah...we all still enjoy ourselves here....tak heran pun...bagi can opah lepak2 ngan kenkawan dia plak kan...

Kitorang kalau takat makan kat hotel Sheraton Subang ni...dah tahap muak dah...maklumlah kerja pun kat sini...sure le selalu datang makan kat restaurant dia...dapat harga murah plak kenkadang lepas makan blah jek tak yah bayor...semua main 'kautim' jek....hohoho...jahat2...layan gambor la yek....sakan ni bergambor..

*Antara makana yang Damia makan....selera tau dia..

*Ni plak antara makanan yang berjaya ku sumbat kedalam perut ku...hohoho
Ni baru suku jek tau...ada berlambak lagi yang tak dapat ditunjuk disini....




*Skang kat sini ada promotion Sarawak food....aku tak penah try lagi...tapi promotion ni tuk dinner jek...tak dapek la nak merasa lagi




*Ni kat kolam ikan kat luar restaurant tu....Damia suka giler biler bawak dia tengok ikan2 tu...siap nak terjun tangkap ikan tu pun ada...geram agaknya



* Ni kat swimming pool dia....time datang makan2 camni lah aku bleh nak beria bergambar bagai...time keje...takda maknanya berposing2 ni sume..dedikasi sungguh tau
p/s: Kalau ada sesapa yang nak try makanan kat Sheraton subang ...bagitau lah aku....manalah tau kot nasib korang baik n aku plak sangat baik nak bagi korang 50% discount nanti...kan untung ....hehehe

Saturday, July 25, 2009

---->Aku bermimpi di siang hari ke ni?

Macam mimpi plak rasa
semalam pergi Mcd Taipan usj
lalu depan True Fitness Centre kat Taipan subang ni
aku cakap kat mak aku
"mak orang rasa macam nak register jek kat True Fitness ni..badan pun dah naik ni lepas ada Damia ni"
mak aku cakap pergi je lah
*
*
*
*
Tiba-tiba...
*
*
*
*
*
*
*
*
Baru sepuluh minit yang lalu
ada orang dari True Fitness call aku
cakap aku terpilih tuk pergi trial class dia
rasa-rasanya aku tak pernah pun register tuk mana2 fitness centre sebelum ni
tetiba jek dia cal aku
padahal semalam baru niat jek nak pegi
tau2 jek harini dorang dah call
*wink*wink* senyum sambil melompat-lompat
set kan appoinment jumpa hari Isnin malam kul 8.30 malam
siap bleh ajak kawan lagi
apalagi ajak en.somi ku lah pergi
biar sama-sama kurus dan sihat
cantik menawan ....giler hovers berangan
p/s: Ni kot dikatakan pucuk dicita ulam mendatang..betul ke peribahasa aku ni...blasah je lah...janji aku suka...i likkeee

Friday, July 24, 2009

---->@One Drop Perfume dari UmmiKhayra

Dah lama cari ODP(One Drop Perfume) ni .....kat tempat kerja ada gak yang jual...tapi RM45.00 sekotak tak kira apa jenis pun...tetiba nampak UmmiKhayra iklan kan kat blog dia ...actually UmmiKhayra ni ada buat contest sempena 2nd anniversary dia....so dia jadikan ODP sebagai hadiah tuk contest dia tu...sambil2 tu dia nak buat pelancaran rasmi blog ODP dia nih....aku yang dah memang selalu usha2 blog UmmiKhayra ni ...memang tak lepaskan peluang la untuk mengorder ODP ni kat dia.....

Kebetulan masa aku dok usha blog One Drop Perfume dia ni,ada dua tiga orang kenkawan sedepartment ngan aku ternampak gak pasal promotion yang UmmiKhayra ni buat...so semua pakat nak....Jadi aku pun terus je lah order ngan dia....bagi aku harga yang ditawarkan ni agak murah.....so aku terus sambar 5 kotak tadi...ni lah dia hasilnya

tuk aku sendiri aku order set kaler hijau tu...tuk en.somi ku set kaler hitam tu...then lagi 3 tuk member opis aku....best tau berurusan ngan UmmiKhayra a.k.a Ninie ni...dah la cepat...semalam order hari ni dah dapat barang....siap hantar by hand lagi..dia cakap sebab dekat jek tempat aku ngan dia...aku sangat menghargainya...sehingga membuatkan aku nak order lagi...harus tau...sebab ada dua tiga orang lagi yang nak tau...aku bab2 menjual ni memang pantas skit...hehehehe

Bagi aku oklah ODP ni...bau memang best macam yang original nya perfume...tapi tang no alcohol tu yang best tu.....oklah kalau ada sesapa nak order ODP dengan harga yang murah bleh lah singgah kat sini ....cepat woii tengah promotion ni...anda pasti berpuas hati...wah siap tolong promote...jangan marah yek Ninie..

*Tengok Damia siap nak tolong promote lagik...siap pegang pamplet(betul ke aku eja) lagi...

p/s: UmmiKhayra ni best tau....tadi jumpa cam 1st time jumpa boipren ..sama2 tersipu2..segan2...sampai nak salam pun terlupa...ekeke

p/s:Anaknya si Khayra tu sangatlah comel...siap nak suruh aku dukung lagi...siap sua2 tangan lagi...i likeee.....

p/s:Thanks a lot Ninie sebab sudi hantar ODP tu....sure lepas ni I akan order lagi dengan u....muaccchhhs

Wednesday, July 22, 2009

---->@Hari Selasa: aku kecundang jua

"Bos...aku MC hari ni...bawak anak aku pergi klinik..badan dia panas sgt ni"

Satu SMS dengan ayat diatas telah membuatkan rekod kerja tanpa MC aku selama 4 tahun berturut-turut telah lebur...akhirnya aku kecundang jua...aku terpaksa amik MC hari ni..sebab badan Damia ni aku rasa pagi tadi agak panas skit dari hari sebelumnya...aku nekad aku kena amik cuti gak hari ni(selasa)...kul 12 aku bawak Damia gi klinik kat Taipan,Subang...lepas doktor cek ...dia cakap memang Damia demam skit...

dan hari ni dalam sejarah jugak buat Damia sebab dia kena makan 5 ubat sekaligus....giler banyak....masa nurse tu bagi ubat Damia tu kat aku...aku siap terkejut tengok ..banyak giler...macam biasa la ada ubat antibiotic,demam,selsema, batuk n tuk cairkan kahak katanya...


Adeii Damia ni skang dah takut makan ubat...terjerit2 melolong kalau aku nak bagi dia makan ubat...adei macam mana yek nak buat....Walaupun demam n selsema...aku tengok Damia ni tetap aktif ....masa kat klinik tu abis semua orang nak disentuh n ditegurnya....siap cakap2 membebel ikut bahasa dia...agaknya mesti dia tanya "akak ni sakit apa ye?"...wah macam doktor plak...*hoverrr plak aku mentranslate apa dia cakap*..muekekeke

p/s: Damia cepat sembuh tau....Mama tetap gak akan paksa Damia makan ubat...nak jerit..jerit je lah nak oii...janji cepat sembuh..

p/s 2: Sangatlah tak senonohnya aku ni...dahla MC....tapi petang tadi siap bley gi shopping handbag baru lagi kat Jusco Puchong....muahahaha jangan lah bos aku baca blog ni....pitam aku nanti

p/s 3: Takda gambar tuk entri kali ni sebab bateri kamera aku kong...tengah cas....malas nak buang duit beli bateri lain tadi....beli handbag lagi bagus....muahahaha...gelak jahat

Tuesday, July 21, 2009

---->@Kejadian 4 di hari ahad:Steamboat & Karaoke

muahahaha sangat lah lembab nya aku mengupdate blog dan mengepost(hambek ko bahasa) ......dah hari Selasa masih nak masukkan cerita hari Ahad...aku pedulik apa...ni blog aku....cececece kasar la plak...takdelah...almaklum je lah aku ni bz sket...keje jek dari pagi sampai malam...balik umah nak berblog pun dah tak larat...baik aku layan jek Damia yang shomei tu lagik bagus....takpelah ni dia kejadian terakhir di hari Ahad hari tu...kejadian tu...cam ngeri jek bunyi ayat....wakakaka... layan pic jek yang tak seberapa ni..perut lapor takde maknanya nak bergambor bagai...ni jelah hasil yang ada

*Harus la pakai frame ada love2 tu ...nama pun meraikan pasangan berkahwin kan?...hohoho hadiah2 tu sume aku yang beli...beli kat sogo...inilah salah satu tujuan aku ke sogo petang tu...
Takdelah sedap sangat pun steamboat tu...tapi dapat berkumpul ramai-ramai tu yang best tu...actually kitorang buat makan2 ni sebab nak meraikan dua pasangan yang baru melangsungkan perkahwinan bulan 6 hari tu...alah wedding yang aku ada buat entry dia kat sini sebelum ni...Ni kira yang datang ni semua kenkawan satu department ngan aku...dalam department ni aku sorang jek pompuan sejati...sorang lagi awek cina pakai baju merah tu...dah ala-ala tomboy dah tu...
Member2 aku ni semua nya best2 belaka....aku tak rasa kekok langsung keje disamping jejaka ni semua...even en somi aku pun baik dengan semua makhluk2 ni...best kan?...tapi en somi aku tak join makan2 ni sebab dia ada kat Pahang..ade koje...
Lepas makan2 ni kitorang siap pergi karaoke lagik....sampai kul 1 pagi baru balik...jangan risau en somi tau ..aku siap hantar report lagik kat dia...BEST GILER WOIII....AKU DAH DEKAT 2 TAHUN TAK BERKARAOKE....LAYAN HABIS.....
p/s: Damia kena tinggal....badan dia kan tak sihat...takut meragam....bagi can sekali sekala Mama dia nak enjoy2 ngan kenkawan...kan Damia good girl kan

Monday, July 20, 2009

---->@Kejadian 3 di hari Ahad: Kenduri kawen n jenjalan kat Sogo

huhuhu...walaupun selsema,lebam dan tak sihat Damia tetap aktif..sebab Damia ni memang anak yang baik...mungkin dia taknak Mama dia risau tengok dia diam dan sedih jek..ye ke?pepandai jek aku ni...tak kisah lah janji dia tak meragam masa bawak dia gi kenduri kawen...tengok je lah aksi dia ni

*aku suka sampai terlompat-lompat sebab dapat buat pic macam ni...hasil tunjuk ajar oleh mummy Arissa..sangat gembira...sentuhan pertama ku dengan menggunakan PhotoScape


p/s:Aku suka ni....lepas ni akan banyak lagi pic2 yang aku akan masukkan dalam blog ni hasil dari Photoscope punya editing...Thank you so much Intan a.k.a Mummy Arissa bam-bam

---->@Kejadian 2 di hari Ahad: Damia tersembam

Entry kali ni aku mulakan dengan gambar Damia yang penuh simpati...cewahh

*Gambar bucuk Mama yang kurang sihat n nakal2 cikit

Gini kisah dia...Dah la Damia ni baru kene selsema ngan batuk2..alih2 masa Mama nak bawak Damia masuk kereta nak gi kenduri kawen,Damia terjatuh kat atas JALAN TAR kat parking kete...terjatuh sampai kening kanan dia terkena kat jalan tu...abis merah2 n lebam kat kening dia tu...mula-mula masa dia jatuh tu aku tak perasan pun lebam tu..tapi bila dia nangis kuat sangat..aku pun kelam-kabut la cek,then baru lah nampak lebam tu....cian sayang mama tu...

Mama amik kain pastu tuam2 skit kat kening dia tu...nampak jelas kesan merah n lebam tu...menangis jangan cakap lah....jenuh pujuk baru diam...nasib baik mama ni kaya dengan kuasa memujuk...ekeke...mana bleh tahan woo tengok anak menagis sakit macam tu...kelam-kabut + gelabah beruk la jadiknya aku ni..


Tengok je lah macam mana kesan lebam kat kening Damia tu...


*Baru lepas menangis..tapi muka macam nak senyum pun ada..



*Nampak jelas kan kesan merah n lebam kat mata dia tu...cian dia
p/s: Macam mana ye nak buat supaya anak2 aktif macam Damia ni bleh main elok2 takde jatuh2...mustahil kan?...tak sanggup la nak tengok Damia ni asyik luka sana..luka sini sebab jatuh..hihihi

p/s 2 : Damia ni lepas dapat kaki ni...memang aktif bebenor,sebab tu lah asyik jatuh,terantuk,tersembam dan macam2 lagi....kang kalau dilarang sangat nanti,dia mengamuk plak...adeii...

---->@Kejadian 1 di hari ahad: Damia Selsema,Batuk2 & Muntah2

Semalam macam-macam bende jadik...bangun tido pagi semalam rasa badan Damia ni cam panas2 skit...bila cek suhu badan dia ...36.2 jek...rasanya ok kot..tapi yang buat tambah Damia ni jadik tak selesa sebab dia kene selsema sekali...Damia ni kerap kene selsema senang cakap dia ni mudah sangat selsema..tapi kali ni agak teruk jugak..hingus dia macam banyak jek tengok pastu siap batuk2



*Tengoklah hingus kat hidung saya ni



*Siap meleleh hingus dia... harus disedut ni...srupppp...ermm masin2 sket rasa dia....hehehe


Kali ni aku rasa selsema dia ni cam teruk jek sebab cam banyak kahak ...bila dia minum susu jek mesti akan tersedak2 n terbatuk2...bila dah batuk2 tu mesti dia akan termuntah...sampai aku rasa apa yang dia minum dan makan tu akan terkeluar semuanya bila dia muntah..malam tadi dia tidur pun tak lena dan tersedak2 sampai termuntah..habis basah lenjun baju dia... Mama doakan semoga anak Mama ni cepat sembuh..Kalau tidak tak sanggup la tengok anak mama ni meragam sebab tak selesa badan tu

p/s:selalunya lepas Damia selsema atau demam...Mama pun akan berjangkit...tapi takpe walaupun Mama demam atau selsema..Mama tetap kene kuat dan gagahkan diri untuk melayan setiap karenah Damia..Kalau nak tau kan Mama tak pernah MC tau selama mama keje ni..kuat kan Mama?Alhamdulillah

Saturday, July 18, 2009

---->@Damia dan durian di tepi sungai

Apa benda la agaknya title entry ni sebenarnya....mesti semua orang dapat agak ianya berkaitan dengan Damia,buah doyan dan sungai...wah tak ingat tajuk dia..hover gitu...gini citernya..

Pada suatu hari...huhuhu poyos cam nak citer drama purba plak...maleh nak merapu ni dia alkisah di sebalik tajuk entry ni...Hari Isnin hari tu kami sekeluarga balik ke kampung my hubby kat Pahang,saje nak menghabiskan cuti2 yang ada .....ni kira lepas balik dari Lake Town..lepak2 jap kat umah semalam then terus gerak pi Pahang plak...best wooo balik cni sebab...macam2 ada...dekat tasik,dekat sungai,dekat air terjun,dikelilingi oleh ayam-ayam(my MIL ada buat projek ternakan ayam daging) cuma tempat shopping jek takdek takda hal la tu huhuhu....


Antara aktiviti Damia kat sini....ni dia...jeng jeng jeng lagi

*

*

*
*

*

*Jalan-jalan kat dusun buah-buahan...


*Mandi sungai


*Makan doyan...


*Last sekali minum susu...

Cam biasa diri ini sangat malas nak menaip panjang lebar...jam pun dah pukul 2.30 pagi...mata dah macam ada "batu atas ada duduk"...ngantuk gilos..pagi kang nak koje lagi...so berhenti berharap eh berhenti merapu...mari layan jek video2 terlampau dari pojaan hatiku...Damia Batrisyia...


video

*Damia dengan abang Haikal...


video

*Damia yang terlalu seronok dapat main air...tak takut sejuk langsung...Papa simbah air kat dia pun dia rileks jek...


video

*tengok la gaya dak tomei ni mamam buah doyan tu...beria2 betul..siap pegang buah duku langsat lagi kat sebelah tangan tu....gelojoh tul la busuk mama ni


P/S: Best wooo....cuti dihabiskan dengan macam2 aktiviti...layan Damia n Papa .......ni pun bleh lah 5 atau 6 bulan sekali nak dapat cuti panjang gini...kalau tak..keje dari pagi sampai ke malam...kaya tak jugak...takpa takpa...teruskan berusaha..kaya tapi tak bahgia...tak guna gak kan?...renung-renungkan lah...cewaahh

Monday, July 13, 2009

--->@Mandi manda di Bukit Merah Laketown

Penat nih....baru sampai dari Perak pagi tadi...Mama amik cuti sampai hari Rabu sebab nak spend kan masa ngan Damia n bawak Damia jalan2 makan angin sampai kembong. Hari Sabtu haritu lepas abis keje kul 11 malam Mama and Papa gerak balik Perak..niat utama memang nak ke Bukit Merah tapi alang2 dah kampung pun kat Perak n tak jauh pun dengan Bukit Merah tu...so we decide nak singgah kampung dulu .Lagipun Damia dah ada kat sana sebab ikut atuk n opah dia balik sana hari Jumaat malam hari tu..

Sampai kampung pukul 3 pagi...hujan renyai2..sejuk betul...sangat sedap membuta dengan cuaca begini...badan pun lotih bangat nih...Masa kitorang sampai kampung tu....abah terjaga n cakap kat kitorang..kat sini hujan tak berhenti dari pagi tadi..so dia cakap macam mana nak pi Bukit Merah tu..Mama cakap kat dia...kita REDAH JE LAA....hehehe alang2 dah sampai kan?


Esok pagi(Ahad) ...tengok cuaca agak redup n sangat la sejuknya rasa..udara kat kampung biasalah ..kalau malam hujan..pagi sure sejuk tahap dewa..ekeke..nasib baik tak hujan..maka menjadilah plan ke Bukit Merah



*sempat berposing depan rumah my opah sebelum gerak ke Bukit Merah..layan woo..bunga2 kat sini cantik2 takyah gi cameron dah..sangat la sejuk mata memandang...cewahh



*lagi gambar gediks ku ....wajib interprem...kehkehkeh
*

*

*

*

On da way masa dalam kete...adik aku sempat record aksi Damia yang aktif ni


video

*Damia kena marah dengan Papa..tu la Mama dah kata jangan..tapi bucuk mama ni degil..kan Papa dah marah...bukan marah beria2 pun ...dah namapun anak manja..takleh tegur sket..nak tau kenapa Papa marah Damia?


*

*

*

jeng.....jeng...jeng

*Inilah sebabnya...Damia jatuhkan kuaci Papa...ekeke berterabur dalam kete...saborjelah...


Sampai kat sana dalam kul 12 lebey.....tak tunggu lama terus menuju ke waterpark dia..agak banyak jugak la tempat2 mandi kat situ..tapi ni ada satu aksi paling ekstrem sekali yang sempat direkod....huhuhu...maleh nak bebel banyak2....layan je lah gambo n video kat bawah ni...


video

*Atuk Damia yang happy go lucky...lepas dia habis main bende alah tu...semua orang yang ada kat area situ siap tepuk tangan sorak2 lagi..pemes kejap yew....Mama pun ade gak naik bende alah ni...cam nak gugur jantung rasa....adeh...steady la abah

video
*Damia berjalan dalam air...wah pandainya..good girl...

*Gambar sebelum balik......tahap maleh dah nak bergambo...penat bukan main....huhuhu.....eh mana Damia takde pun?....
*


*

*

*

lerrr......


*Dah di alam fantasi rupanya....penat sangat la tu..

p/s:actually tak banyak pun gamba yang dapek diambil kat sini sebab semuanya dah macam badak air sepuluh tahun tak jumpa air sampai tak reti2 nak naik...asyik berendam jek..takda sapa nak layan2 kamera ni...buh dalam locker kat situ kunci rapat2......nak balik baru amik kamera tu balik....muehehehe...mak dulik apa...janji happy...

Saturday, July 11, 2009

---->Damia dan Oreo..

Gambar diambil ketika Damia sedang asyik menikmati biskut Oreo kegemarannya....biskut tiger pun dia bedal tau..aummmm....


*Gambar saspen ketika mengoyak plastik oreo tu

*Termenung setelah berjaya menyumbat beberapa keping biskut kedalam perutnya

*gendang gendut tali kecapi

kenyang perut suka hati...

*tersandar kekenyangan
p/s:tolong jangan adjust scrin pc anda...gambar ni memang kabur hasil tembakan dari camera lamaku...
p/s2:lepas ni mungkin takde update di blog ku untuk beberapa hari....nak pergi jalan2 tenang kan minda....huhuhu...asyik keje jek mana bley tahan...

--->@Kamera Baru...yippiieee

Ingat tak sebelum ni aku ada cakap tentang kameraku yang jahanam secara tetiba hingga menyebabkan gambar yang diambil menjadi blurr teramat2...maka dengan rasminya jugak pada hari Jumaat bersamaaan 10 Julai 2009,aku telah menyambar satu kamera baru dengan harga yang giler berpatutan bagi aku lah...kalau ada yang bleh dapat lagi murah dari apa yang aku dapat...tolong diam jangan bagi tau aku...nanti aku sakit hati....hihihi...

tadi lepas keje aku terus tergediks2 mengajak en.somi ku menuju ke Kompleks PKNS kat S.A...aku cakap kat dia,kat sana ada sale henpon ngan kamera...jomla gi sana...wah somiku setuju dan mengikut saja..maka dengan bangganya aku tayangkan reta baru aku yang baru aku sambar tak sampai 5 jam dari masa entry ni ditulis....kusuka...kusuka....clap..clap..clap...
maka inilah dia hasilnya...drum roll please....huhuhu

*pandangan depan kamera baru ku



*blakang plak....scrin dia lebey besar dari kamera canon lama ku itu...kusuka


*antara bende alah yang diberi sebagai free gift..agak banyak jugak...yang penting harga dia aku suka...very da save budjet one....huhuhu


*Aksi model tecik yang tak sabar nak menyelongkar...isk isk isk..cibuk tul dak busuk ni

*"Mama,ni biskut Damia ke?nak mamam la"


*"Napa keras cam batu jek biskut nih?...tak cedap la Mama.."...Damia tu bukan biskut lah...


*Aksi pandang2 jeling2 oleh Damia n Papa sambil Mama snap dengan camera baru...cam kiut plak gambo ni






*yang penting tengok rega dia.....murahkan...hihihi
Itulah serba sedikit sikit ke? bebelan aku tentang kamera baru ku ini....kira oklah dengan kelebihan2 yang kamera ni ada antaranya 4x optical zoom,steady shot,scrin yg agak lebar dan 8 mega pixels...hihihi agak ringan gak kamera ni...best..best...ku suka..


.

Friday, July 10, 2009

--->@Blog ku berwajah baru

Shantek tak?...hihihi..harini gatai-gatai tangan nak tukar 'penampilan' blog ku ini...hampir 3 bulan blog ku berwarna pink2 gediks gitu...hari ni dengan rasminya dia bersalin kulit ke warna hijau...ku sukaaaa....selamat menikmati penampilan baru blog saya...kalau tak suka...sila tutup mata...ngehngehngeh...

Thursday, July 09, 2009

--->@Usaha tangga kejayaan tau Damia

betul tak title en3 aku kat atas tu?....mestilah betul..so tadi dapat satu video dari my sis...dia kata "kak kau tengok anak kau kene buli"....tapi lepas aku tengok macam best plak nak masukkan dalam blog ni...apa lagik layan je lah..video record dari hp cap ayam adikku ini....sangat blur...bwekkk....hihihi

video

bagus Damia...jangan mudah mengalah walau sampai terkoyak baju tu...clap...clap...clap

p/s:actually video nih menunjukkan usaha Damia nak mengeluarkan wallet dari dalam baju dia....kejam kan?...hihihi

--->@Award Bintang Paling Popular~~from Watie :P

Perasan la plak aku ni..ekeke..actually aku dengan bangganya nak bagitau yang aku dapat award..1st Award plak tuh...aku kalau jadik artis 50 tahun pun belum tentu bleh dapat award tau..baik aku berblog jek...tak sampai 3 bulan berblogging ni..dah bleh dapat award...bayangkan kalau 10 tahun...mau penuh blog aku nih dengan award..perasan lagi.

Award yang terhebat ni datangnya dari Watie a.k.a Mummy Qarissa.Thanks Watie sudi bagi award ni kat I...terharu ni..Syarat tuk dapat award nih senang jek...just post jek dalam blog kita pastu mention kan sekali dari siapa datangnya award ni..jangan lupa linkkan sekali ke blog dia tau..pastu kene bagi kat 15 orang rakan2 lain tapi aku tak tau nak bagi kat sapa coz aku masih kurang rakan dalam ni....hehehe...so kepada sesapa yang nampak award ni kat blog aku nih...korang amek je la award ni tepek kat blog korang..biar kita sama2 dapat award...hehehe




p/s:psstt Watie..pasni kalu ada award lagik pas2 la kat i ekk.....wah giler award la plak... :P~

Wednesday, July 08, 2009

--->Damia kene cucuk

termengah2 betul rasa pagi ni...pagi tadi bawak Damia pergi klinik kesihatan kat Taman Medan untuk dia mendapatkan suntikan MMR....keluar kul 9 pagi kul 11 baru settle...Suntikan MMR ni khas untuk anak yang berumur setahun..sepatutnya appoinment dia hari Khamis minggu lepas..tapi elok jek aku pi klinik tu hari khamis minggu lepas pastu siap melangut menunggu sampai dekat pukul 12 tgh hari,nurse tu bleh cakap kat aku "kak,untuk dapatkan suntikan MMR ni akak kena datang hari Rabu jek...sebab kita dah buat jadual untuk suntikan ni cuma hari Rabu jek"adeh cam nak pitam dengar..napa la ko tak cakap awal2 dik non oi...takde la akak sampai kena menunggu kat sini berjam2...

nak tak nak aku set kan masa nak pi hari ni,malas nak tangguh2 kang terlupa plak...umur ni dah makin lanjut memori pun dah low ni...hehehe...Damia ni masa aku sampai kat klinik ni dia punya lah happy maklumla ramai kawan sebaya dia....habis semua dia nak pegang nak tegur tak kira laki,pompuan,melayu cina india semua dia tegur...peramah gak anak Mama ni ye..bagus..bagus..

Yang paling hover nya,nurse tak panggil nama dia lagi,tapi dia dah jalan terkedek2 pergi menunggu depan pintu bilik tu...siap jerit2 lagi agaknya mesti dia cakap bila lah nak sampai giliran aku ni...lama betul la....elok sampai turn dia jek...aku ni budjet kompem dia akan menangis sekuat2 hati bila kena cucuk tu,tapi dia rilek jek...menangis sikit pastu bleh tersengih2 macam kerang busuk siap bye bye lagi kat nurse yang cucuk dia tu...memang good girl betul Damia ni

Lepas settle hal kat klinik tu,aku bawak Damia pergi restoran peberet dia..restoran Taj ...Damia ske giler makan roti canai kat situ...diulangi roti canai...gediks kan kecik2 dah melantak roti canai...ni ikut mama n papa dia la ni ske lepak kedai mamak dari zaman bercinta,bertunang,dah kawin,peknen sampai dah ada Damia...mamak tetap pilihan hatiku..mesti kembang kuncup lubang hidung mamak2 tu bila baca ayat aku nih...

Lepas melantak sepuas hati,aku terus masuk keje n papa bawak Damia balik then terus pegi keje gak...

Friday, July 03, 2009

1st entry for month of July

ekeke..yoyo o jek tajuk dia...sangat bz dengan kerje hanya sempat mengusha2 blog2 kenkawan lain..nak menulis di blog sendiri pun agak malas jugak kerana kekeringan idea dan jugak kebencian di hati kerana kamera ku yang terjahanam secara tidak disangka...beli kamera baru?..sangat la inginnya..tapi kalau dah dari pagi sampai malam kat tempat mencari rezeki ni...agaknya masa bila nak menyambar kamera baru tu ye?...tapi yang poliknya kamera gue ini...kalau tangkap gambar ...gambar jadik blur ala kelabu asap tapi kalau record...clear bagai nak rak plak....misteri sunggoh la ini kamera....nak buang sayang nak simpan menyakitkan hati...hambik ko ayat!!!

p/s: ada berita tergempar ni(gempar la sangat)...Damia dah bleh berjalan tanpa sokongan walaupun agak terkedek2 macam itik pulang petang...nanti saya record aksi Damia dengan cara jalan ala itik nya itu...i shuke yew!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin