Saturday, May 07, 2011

Mom & Baby Expo Mid Valley..memang berbaloi



Serius tak tipu...aku dah pi terjah pun Mom & Baby expo 2011 kat mid valley tu petang semalam...sanggup MC tu semata-mata taknak bersesak-sesak kalau aku pi time off day hari Ahad nanti.huhuhu

Bukti aku ke tempat kejadian...nak tengok apa yang aku borong...meh kita usha

Kipas ni aku beli kat booth MyDear..harga dia RM18.00
Banyak lagi barang lain kat booth MyDear ni..harga pun setanding harga kalau diorang buat warehouse sale


Diaper ni beli kat booth Whoopee...harga dia untuk semua size cuma RM20 sahaja...so far ok je aku dah bagi Damia pakai...lembut je dan tak bocor...ok sangat la harga dia untuk RM20..esok aku ingat nak gi beli lagi buat stok :P
kat booth Autumz ni aku sambar 2 kotak Storage Bag..sangat murah giler aku rasa harga dia...biasa aku beli online paling murah dalam RM10++...tapi kat sini cuma RM 9 je sekotak...esok pun aku ingat nak beli dalam 2 kotak lagi storage bag ni ....Barang lain ada gak yang murah2 kt booth Autumz ni..ada Cloth Diaper,nursing wear pastu cooler bag pun ada


Ni aku beli kat booth myBBstore.Giler murah harga storage bottle Bumble Bee ni....biasa harga dia dalam RM38.90 sekotak tapi kat expo ni cuma RM20.00 je sekotak..giler babas punya murah..so aku amik 2 kotak...botol Tommee Tippee pun murah giler kat booth ni...kalau nak beli Litle Bean sterilizer & warmer combo set tu harga dia kat booth ni cuma RM155.00 je

Ni aku beli kat booth Fabulous Mom...harga dia RM12.90 tapi ada 20% less..dapat la dalam RM10.30..barang-barang lain pun ada less dalam 20% gak... 

Ni la plak aku beli kat booth MAM...botol tu 330ml ..harga dia dalam RM23..pastu pacifier untuk baby Haziq tu harga dia RM24 untuk 2

Nursing Bra ni aku beli kat booth mumDreams...harga dia untuk 3 tu cuma RM30 je...Nursing wear ade offer dari 20%-50%...pastu kalau nak beli Nursing kurung or Kebaya...harga dia sepasang RM70..kalau 2 pasang RM100...giler murah..

Ni puting botol untuk Haziq...saja aku beli padaal dia ok je guna botol Tommee Tippee...sebab dulu Damia pun pakai NUK gak...harga puting ni RM 10.50 aftter less....Botol2 NUK lain pun ada offer.paper bag dia sangat aku suka...huhuhu

Kalau taknak beli btol NUK...boleh gak serbu booth AVENT....ni antara booth yang paling meriah ngan offer..boleh la nak sambar botol seketul 2...tapi aku tak beli barang kat sini coz ramai giler orang


Ni free gift sebab beli barang NUK..tengok beli puting je pun leh dapat free gift....besh kan?


Mom's Precious - Pro Mom Set

Tadaaaa....ni la dia sebenarnya barang penting yang aku nak cari kat expo ni..Alhamdulillah dapat dengan harga yang sangat murah bagi aku...cuma RM191.20 sahaja...biasa kat online kalau ada sale pun paling murah dalam RM203...suka...suka

Total aku spend kat expo ni semalam dalam RM385.00 hengget...aku rasa kalau beli kat luar mungkin dalam RM400++ kot

Selain dari booth yang aku sebut kat atas tu..ada booth lain yang boleh korang serbu sebab barang dia kira ada offer n murah gak...antaranya booth Medela,Pureen,Fiffy(selai baju 3 hengget je),Graco,BabyLove dan banyak lagi la...senang cakap baik pi terjah sendiri...aku insyaAllah akan ke sana lagi esok....huhuhu

p/s:Ada macam promoter jualan tak aku ni...siap promote segala bagai...semua booth2 ni kena bagi aku komisen ni....huhuhuhu

5 comments:

Mama Zharfan said...

byk tu woooo hasil rembatan ;)


JOM skodeng blog me kalau sudi!

Maslina Roslan said...

Wahhh...banyak tu borong..macam berbaloi-baloi je gi expo tu...

chugie said...

wah.. memang murah!

jemput lah ke blog biz saya juga..
harga lebih kurang je kat expo tu..
http://eizmierahslilcloset.blogspot.com/

yantz-yeem said...

wahhh berbaloi!!!...

mama balqis said...

banyaknye.. best@,. rugi xdpt pegi..dah sarat.. tp sempat kirim 2 helai baju kurung menyusu mumdream kt kakak.. hehehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin