Thursday, December 09, 2010

Pump mana bagus ye?

Salam Awal muharam kawan-kawan semua...penyakit malas update blog dah datang balik ni...internet hari-hari duk bukak..tapi tang nak mengupdate blog sangat la malas.

Skang ni kalau bukak internet ni duk sibuk baca pasal breastfeeding..memang dah niat n nekad untuk adik Damia ni,InsyaAllah aku nak fully breastfeed dia selama boleh.Hopefully kakak Damia pun boleh tumpang-tumpang skit breastfeed.Maklumla Damia cuma dapat rasa susu aku ni sampai 2 bulan je..tu pun aku dah campur susu formula

Masa tu aku jahil sangat bab kepentingan susu ibu ni,langsung tak buat apa-apa persediaan ke arah itu.Langsung tak cari info pasal susu ibu ni.Lepas aku aktif berblog,then aku dapat kawan-kawan yang gigih breastfeed anak mereka,barulah aku tau kepentingan susu ibu ni buat anak-anak.

So start dari situ memang aku dah nekad,lepas ni kalau aku pregnant lagi,memang aku nak breastfeed anak aku selama boleh.So skang ni aku sibuk nak cari breastpump untuk memudahkan kerja-kerja aku mengepam susu sebab aku ni bekerja...

So kawan-kawan boleh bagi idea tak kat aku breast pump mana yang bagus untuk digunakan...dalam kepala hotak aku ni duk aim Spectra 3.Sebab banyak testimoni yang aku baca kata Spectra 3 ni bagus n harga tak la mahal sangat.

Aku tengok kat sini http://www.enjoybreastfeed.com/product_info.php/spectra-electric-breast-pump-extra-breastshield-set-gift-p-737 Spectra 3 + extra breastshiled set+gift harganya cuma RM371.00...ok ke harga tu?...tak pasti plak aku ada warranty ke tak.

6 comments:

BUNGA said...

saya dulu pakai manual avent je.. beli 2nd hand.. so, x lah mahal.. dan 'serasi'.. ada sesetengah org x suka pakai manual.. ikutlah mana yg selesa dan kemampuan.

apa2pun..semoga berjaya memBF anak dan semoga dipermudahkan segala urusan.. InsyaAllah :)

Dayu said...

spectra 3 mmg best
tp dia agak bulky, kalau jenis keje kat opis je oklah
tak la leceh nak angkut ke sana ke mari
saya pun guna spectra 3

tapi kalau dpt yg manual/battery operated dan electric mmg seronok
sebab dah merasa dulu
gi kursus, sekali takde electric
terpaksa la perah pakai tgn je

Nana said...

penah pakai avent manual
n penah gak pakai spectra
dua2 bez
tp kwl 371 tu kira murah la sebab tgk kt butik mana ntah 400 lebey

...etiey erywan♥ said...

hm...sungguh sy dulu pun sgt jahil masa 1st baby tntg susu ibu. azam jika ada rezeki 2nd baby nk full bf. hmmm... say dulu beli je yg avent+ bag sampi sekarang msh elok tak berusik...

...etiey erywan♥ said...

hm...sungguh sy dulu pun sgt jahil masa 1st baby tntg susu ibu. azam jika ada rezeki 2nd baby nk full bf. hmmm... say dulu beli je yg avent+ bag sampi sekarang msh elok tak berusik...

Momma Mia said...

rm 371 tu cam dah murah kalo dpt xtra sheild utk double pumping. Kalo bleh make sure pump bleh buat double pumping, sangat2 membantu.

Kalo tak selalu o/station spectra dah ok sbb masalah utama bila travle susuah nk cari plug kalo pakai spectra. kalo masalah nak usung ke hulur ke hilir rasanya bukan masalah besar sgt sbb tak ler berat sgt.

Alin pakai Ameda sbb ia bleh double pumping, elektrik & bleh juga guna battery bila takde elektrik. Since slalu gak travel & susah nk jmpa soket. Klao ada budget lebih pk2 la.

Since skrg byk Y.E.S, time baek dah nih nk beli brg baby bagai.. Selamat membuat pilihan bijak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin