Wednesday, March 09, 2011

Alhamdulillah...setelah 40 minggu maka lahirlah putera kecilku ke dunia ini

Alhamdulillah...syukur sangat-sangat...setelah membawanya kehulu kehilir di dalam perutku..akhirnya setelah 40 minggu 3 hari maka lahirlah putera kecil ku ke dunia ni.Perasaan aku memang sangat gembira dan tak sangka yang selama ini aku mengandungkan seorang anak lelaki.

Maklumlah sepanjang tempoh hamil tu dah 4 kali aku buat scan tapi hasilnya semua tak nampak 'anu' dia.Pandai hero mama ni sorok ye nak buat surprise kat mama.Dahlah tu bila semua orang tengok aku mesti cakap yang anak aku ni nanti mesti perempuan.Aku pun sampai prepare nama-nama perempuan je untuk anak aku.

Tapi tu lah rezeki dari Allah...yang tak disangka tu lah yang akan terjadi dengan kuasaNya.Hampir 6 jam di dewan bersalin menahan kesakitan terubat apabila dia lahir ke dunia.Saat doctor meletakkan si kecil di atas dadaku lepas dilahirkan..gugur air mataku dan suami bila doctor mengatakan anak aku lelaki.Syukur alhamdulillah...lengkap sudah keluarga kecilku dengan kehadiran seorang putera dan seorang puteri penyambung warisan keluargaku...Alhamdulillah aku betul-betul bersyukur.


Ahmad Haziq Ziqri Bin Ahmad Firdaus

dilahirkan di Hospital Sungai Buloh

pada 5 March 2011 jam 3.40 pagi

berat ketika dilahirkan adalah 3.35 kg secara normal




p/s: Mood masih tersangat2 happy dan bersyukur dengan kurniaan tak terhingga dari Ilahi ni...Alhamdulillah syukur sangat2 semoga anak-anakku membesar menjadi insan yang berguna dan taatkan perintah Allah dan kedua ibu bapa...aminn

17 comments:

Sidratul Muntaha said...

congratas haiza..
huhuh
nama baby sedapnya..
syukur alhamdulillah semua selamat.
take care arr..
btw,kerap susukan dia.
klu tak kena kuning.
budak laki mudah kena.

Momma Mia said...

Congrat Haiza...
So charming la
Alhamdulillah semua urusan dipermudahkan...
Selamat berpantang & menyusu dear!!

ct N honey said...

alhamdulillah dpt gak anak lelaki.

lily azliyana @ mama zara said...

COngrats Haiza...!!mesti double happiness kan bile lahirkan bby boy ni..pndai baby sorok gender ek..mmg bg suprise kat parents die..slalu bby boy senang nmpak..cam sy dulu, lom 4 bulan dh leh nmpak gender mase scan..hihi

firahadifa said...

alolo.. cutenyer anak u... tahniah dear.. da ade sepasang :)

Mama Zharfan said...

congrats haiza!! comelnya baby u :)

nak menang purse clarks ori? jom vote!

orggilacinta said...

tahniah haiza.. amboih.. mata cepet.. ikut mama die laaa....
comel2 sgt2! congrates haa...

ummi sofiyyah said...
This comment has been removed by the author.
ummi sofiyyah said...
This comment has been removed by the author.
Queenin Murni said...

tahniah haiza!!!!!!!!!!!!! tahniah tahniah!:)
bestnya dah dpt sepasang... hehehhe!

Queenin Murni said...

tahniah haiza!!!!!!!!!!!!! tahniah tahniah!:)
bestnya dah dpt sepasang... hehehhe!

mama uzma said...

taniah2...!
alhamdulillah semuanya selamat...
comel sgt baby boy

karipapsayur said...

Oh, geram!!! Rasa nak mengandung jugeee

littlehumblelynn said...

tahniah dr jauh!!

Farra Dhelina said...

taniahhh!!! baru tau nii..bestnya sepasang kan!! taniah..

slmt berpantang yer! tc!

akubiomed said...

Salam perkenalan. Tanniah dapat baby lelaki yang sehat

Intan said...

Tahniah sekali lagi haiza! Sepasang sudah...bestnya :)

Welcome to the world Ahmad Haziq Ziqri!

Gewammm tgk gambar2 dia...comei dan bolat pipi tu :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin