Wednesday, April 13, 2011

Haziq 1 month check up

Dah berabuk dah citer ni baru nak publish..
serius sangat malas skang ni nak update blog
padahal tiap hari dok BW
Facebook pun hari-hari duk hadap kenkadang sampai 4-5 jam

Cukup...back to topic
Last week 6/4/2011 ..aku bawak Haziq gi check up tuk sebulan
kejap je rasanya masuk hari ni dah 40 hari aku berpantang dan melahirkan dak encem ni
Ini bermakna tak sampai sebulan je lagi ni nak start keje balik
Ni yang awok tak gemor ni
Udah sedap-sedap cuti melepek kat umah..pastu nak koje balik..adeii


Ni budak encem dah siap nak gi klinik...mata kuyu baru bangun tido...cian dia ye kul 7 pagi dah kena bangun mandi padahal cuci muka ngan basuh montot je

Muka tak puas hati nak kena cucuk..ekeke

Appoinment kul 8 pagi..macam biasa la kenek gomen ni..
kalu tak kena tunggu 3-4 jam memang tak sah la kan
Kul 11 pagi baru sampai no giliran Haziq

Damia kalau ajak datang kenek ni memang dia suka
coz kat sini ada playground
kenkadang bukan dia berani sangat nak pegi main kat situ
cuma dia duk perati je budak-budak lain main
pastu dia tersengih-sengih sorang-sorang
tunggu adik dah besar skit ye
boleh kawan ngan adik
main-main ngan adik
jangan buli membuli sesama sendiri dah la ye :)


Budak encem skang ni dah 40 hari umur dia
Masa check up haritu
Berat dia dari 3.35 kg naik ke 4.25 kg
Panjang dari 50 cm jadi 55.5 cm

Ni pun masa bawak gi check up tu doktor ingat Haziq ni dah 2 bulan
Dia leh tanya aku "Berapa bulan baby ni,besarnya badan dia"
Ni la dia berkat SUSU IBU kot..hehehe
Aku rasa badan Haziq ni takla besar mana,normal untuk budak 1 bulan
cuma aku rasa dia ni jenis badan panjang/tinggi

1 comment:

^effa^ said...

comelnye budak ensem ni.. geram2 ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin