Saturday, April 02, 2011

Stok EBM bulan March

Cam teruja plak nak buat entry pasal EBM ni.
Saja nak kasi semangat kat diri sendiri untuk terus bagi susu terbaik buat anak-anak.

Time Damia dulu aku sempat bagi dia breastmilk sampai 2 bulan je itupun dah bercampur dengan formula milk (tak pasal-pasal jadi anak susuan sang lembu) since dia kat hospital lagi.

Ni la jadinya kalau kurangnya ilmu tentang kepentingan susu ibu ni.Memang aku ralat sangat kalau ingatkan balik.

So untuk adik-adik Damia (adik-adik???)  aku dah nekad nak breastfeed diorang selama boleh.


Ni hasil perahan pada hari ke 3 lepas bersalin...kuning dan pekat kalernya...ikutkan susu awal ni ada 6 botol tapi 4 botol aku dah bagi Haziq n Damia minum..tinggal lagi 2 botol (10 oz)


Sekali pam dalam 10-15 minit boleh dapat dlm 5-6 oz


Fridge abah aku yang sebahagiannya dah dikonker oleh susu ibu....hehehe


Tunggang langgang dah...tatau nak susun camna lagi


Bahan mentah macam ayam,ikan n daging dah kena 'halau' dari fridge ni...kalau nak masak...pagi beli terus masak..yg tinggal cuma ais batu,ice cream ngan sos yang dibekukan je berkongsi dengan stok EBM aku tu...huhuhu


pemilik semua stok-stok EBM tu...aku kilang pengeluar je...tokey dia yang kena bedung tu...kakak plak tumpang rasa sama

Total Stok EBM yang dapat aku kumpul untuk bulan March

42 packet/bottle x 5 oz = 210oz

1 comment:

Momma Mia said...

huhu terbaek Haiza...
caiyok2...
sgt suka tgk stok EBM org

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin