Thursday, August 26, 2010

15 hari berpuasa...tercabarkah ibu mengandung ni?

Alhamdulillah dah selamat 15 hari kita semua menyambut bulan Ramadhan tahun ni,ada separuh lagi perjalanan sebelum tibanya 1 Syawal.Walaupun skang ni aku dah start mengalami muntah-muntah n loya2 tekak tapi aku still gigihkan diri berpuasa.

Kalu kat opis tu agak-agak tak leh nak tahan loya tekak,muntah-muntah n pening kepala ni,aku gi je tido sejam dua....ekekekeke.Takpe bos aku paham coz wife dia pun tengah pregnant anak sulung.Beza sebulan je ngan aku.Kiranya tahun depan ada 3 orang dalam department aku ni akan sambut baby baru termasuk aku.hehehehe semua awal tahun.

Now aku dah 13 minggu pregnant,tapi aku still tak buat buku merah lagi.Asyik terlupa je.Sebelum ni 2 kali aku check kat klinik swasta je.Tapi memikirkan yang aku nak bersalin kat hospital kerajaan so nak tak nak kena buat la buku merah tu.Maybe esok pagi kalu sempat aku gi la jengah klinik kerajaan buat buku tu.

P/S:motif entry ni nak bagitau yang aku berjaya puasa penuh takat ni...harap-harap berkemampuan untuk cukupkan 30 hari..aminn

5 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

jaga kesihatan elok2 yer...

Tie-Ibu wawanisolehah said...

jom usha prewalker shoes..rm28 harga termasuk pos

Tie-Ibu wawanisolehah said...

jom usha prewalker shoes..

Ummi Salsabila said...

br th haiza pregnant.tahniah! take care...

[-suziey-] said...

umangaih..cpt pegi buat buku merah..hehe..over gitu:D so puasa penuh ke x ramadhan hr tu?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin