Saturday, September 12, 2009

Shopping Sakan~~episod ke3 :P

Ni namanya marathon mengupdate cerita shopping ngabihkan duit.....hehehe Aritu dah citer Papa punya barang rembatan....ni Damia punya plak....wah ibu mithali ni .....mudah-mudahan...

Sabtu 5hb aritu aku gi soping2 kat Sogo sempena Sogo sale preview.....aku sampai area Sogo dalam kul 11 pagi...mak aii tergezut aku tengok sikit punya ramai umat manusia berasak2 kat depan pintu Sogo tu....aku cuma mampu tengok jek sebab tak lepas nak masuk parking sebab semua jalan dekat2 area Sogo tu ditutup....terpusing2 aku nak cari parking...sampai dekat 2 jam.....adeii hati panas punya pasal....aku drive balik subang balik....hahaha pueh hati aku..

aku patah balik tu bukan sebab berputus asa tau.....tapi aku amik alternatif lain....pass kete kat adik aku pastu aku suh dia hantar aku kat komuter subang....last2 aku naik komuter jek pi Sogo.....takyah pening pala nak cari parking....hahahaha

Aku sampai Sogo tu balik dalam kul 4 ptg....tapi orang memang sangat giler ramai....dah la aku bawak si Damia ni...oho kiranya ni first time Damia naik komuter....so tak dapat la aku nak soping sepuas hati....ada la 3-4 helai baju tuk Damia....ye ke 3-4 helai jek :P~




*Baju kurung hijau kat atas tu aku beli kat Kompleks PKNS,Shah Alam

*Ni baju tido...saja beli sebab Damia takde baju tido style gini...semua baju tido dia set baju ngan seluar je

*Ni baju santai2 kat umah...sepasang dalam RM 5 jek....hihihi

Ni je lah barang yang sempat aku borong tuk Damia...total tuk semua barang kat atas tu dalam RM 143.00 jek...murah gak kot aku rasa.....orang ramai giler...nak memilih pun payah...ingat nak cari baju kurung lagi sepasang ngan kasut yang ada lampu lip-lap...mana nak cari ek?...baru complete kelengkapan tuk Damia....
Aku punye hanya sempat beli 2 handbag jek....hahaha baju tak beli lagi....sibuk memborong handbag plak....memang style aku lebih suke beli kasut ngan handbag dari beli baju,.....ekeke..bag2 yang aku beli ni semua ada less more than 50% ...tu sebab aku terus grab jek...


p/s:esok nak pi soping raya lagi...best...best...

9 comments:

ibuayu said...

best dapat shopping barang baby girlye.berbaloi betul beli kat sogo ye.ibuayu ni jauh kalau dekat teringin gak.

zieha said...

shoping sakan ,,mmg best kan shoping baju anak:)

Ummi Salsabila said...

bestnye soping,byknye baju damia..:)

smlm pi jln TAR.baju kurung aufa sepasang rm15 jek! rembat 3 pasang terus.hahaha

mama uzma said...

mmg berbaloi shopping kat sogo tu yee...x sampai RM200 dapat baju berpasang2..hihi

Intan said...

Wah suke suke lah damia nanti nie, byk tu baju raya dia. Intan suke yg gown kaler kunung yg ada bunga sekuntum tu and baju titun bunga2 kecik tu...sweet je :)

Uiii mummy damia sakan lah ngan handbag baru time raya nie!

Farah said...

semangat tu nak sopping kat sogo sampai naik komuter..memang ramai org kan? saya pergi last week tu pon weekdays..ramai jugak huhu...sempatla grab a few baju utk adik2 ngan afif..

selamat hari raya mama damia..maaf zahir batin!

UmmiKhayra said...

memang sakan la memborong... hehehhe kitorang takde membeli sgt.. aritu je g sana time belikan baju adik2 and abah and ibu...

suka baju2 damia.. cantekkkkkkkk

Jiey^Mien said...

Selamat hari raya..

Ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap dalam berbicara..

Salam Syawal,
Jiey-Mien-Rayyan

[-suziey-] said...

murah jek..hehe..bile nk tayang damia pakai sume baju2 tu..hehe..
pstt..henbeg CA tu sebijik cam kita pnya..cuma kita pnya coklat..kalu pasan kita pegang dlm gambo ats jambatan..ahaks..citarasa kita sama:p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin