Sunday, December 13, 2009

Ikan bakar...sedapnya

"Akak...abah ajak pegi makan ikan bakar malam ni..nak gi tak?"....soalan yang tak perlu di jawab olehku kerana jawapan nya sudah tentu lah"ya"...so khamis malam haritu kitorang satu family pergi menketedarah seafood kat Pantai Jeram,Kuala Selangor. Tempat ni dah jadi tempat wajib tuju kalau kitorang nak makan ikan bakar..walaupun agak jauh lebih kurang 45 minit dari Subang Jaya tapi harga dia murah dan masakan nya memang mabeles berbanding dengan Muara ikan bakar kat Tanjung Harapan port klang tuh.

Air teh o ais limau & tembikai...penghilang dahaga

Seterusnya meh layan gambar "pemangsa" yang kelaparan bersama "mangsa" yang berjaya di sumbat ke dalam perut masing-masing...huhuhu

Antara menu yang diorder

Penuh meja...tinggal nak ngap jek...meh kita close up skit kat bawah ni


Siakap tiga rasa..memang sodap

Ikan Bakar...air asam kat sini memang sedap


Udang Bakar....takleh makan banyak2...kolestrol ni



Sambal Sotong....hubby nya peberet



Tomyam seafood...segala tok nenek makanan laut ada dalam ni..huhuhu

Hidangan dah penuh atas meja tu.Apa lagi memang tak tunggu lama,terus masing-masing ngap .....Aku tengok tempat ni makin besarn maju,tapi masakan dia maintain sedap..sebab tu customer tak lari dan dorang nya bisnes leh tambah maju..dulu aku datang restoran ni biasa2 je...berdinding kayu jek...skang wah makin besar

tak putus-putus orang datang


Makan-makan jugak....pose wajib ada.... :P

Damia bersama kaki ketamnya...comot betul anak dara sorang ni



Tinggal tulang....ikut kan hati tulang2 tu pun kitorang nak ngap...muahaha





Siap tersandar tu...buruk perangai betul...muahaha

Dengan semua menu kat atas tu...harga dia cuma RM 184.00 jek...ok lah kan?...sebelum ni kitorang saja pergi makan kat port klang punya muara ikan bakar tu...kena dekat RM 340.00. Menu lebih kurang jek....gila bezakan harga dia?Aku ingat nak ajak member2 opis aku plak datang sini..dorang tu makan punya pasal sure takda hal punya

p/s:Muahaha gelakkan diri sendiri...aku amik masa 3 hari nak siapkan entry ni..gara-gara berukben yang lembab tatkala gambar diupload....membuatkan aku sampai tertido-tido menunggu....ni bleh siap pun sebab aku guna streamyx kat umah mak aku..adeii la berukben...memang aku ban jugak ko nanti

5 comments:

ummikhayra said...

Wahhh, giler menarik nampak lauk2 tersebut... meleleh air liur ni ha...:)

Lama tak menjengah sini... :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ummikhayra:ekekeke jangan termimpi
time tido kang sudah...nanti tak pasal2 lengan hubby u kena gigit sebab mimpi tengah gigit kaki ketam..hihihi

thanks sebab ingat lagi nak singgah sini :)....miss kat khayra gak ni...bila la agaknya leh jumpa lagi nih

[-suziey-] said...

perghh best giler...kalu kita suka sotong goreng tepung ..feveret..hehe..murah giler..aah mmg muara ikan bakar dh xbest..mahal nk mampos..sbb dia tau nama dia dh glamor..melambung hrganya..skang xpegi dh muara kt klang tu...xberbaloi..suasana pn xbest dh,..

ummikhayra said...

hehehhe bukan tak sudi nk singgah tapi kekangan waktu di office.. Tak leh bukak blogspot... sadis je... :D

Queenin Murni said...

uihh.. heavennya makanan..
berbaloi-baloi... best best!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin