Wednesday, December 16, 2009

Kesian anak mama..demam


Pagi tadi bangun dari tido...rasa badan Damia macam panas skit...so check suhu badan dia...37.3 darjah celcius....tak berapa panas sangat...tapi petang tadi lepas balik keje sentuh dahi Damia...rasa panas sangat dan muka dia naik bintik2 merah....terus siapkan dia bawak pegi klinik.

Masa doktor check badan dia...dah naik 38.2 darjah celcius...doktor cakap kuat demam dia...dan bila doktor tengok muka Damia...dia cakap berkemungkinan ada ciri-ciri demam campak...tapi dia takleh nak kompemkan..katanya jugak mungkin sebab panas...doktor cakap lagi kalau Damia tak pernah miss semua injection sepatutnya dia ambil sebelum ni,so takde masalah lah

Doktor pesan lepas 2 hari kalau takda perubahan, baru dia suruh rujuk ke hospital...adeii harap anak mama cepat sembuh supaya mama boleh bermain dengan Damia dan melihat setiap pergerakan anak mama yang gembira melompat,berlari,menari tatkala sihat.Ni bila demam ni...lemah jek nampak...get well soon my dear darling...


walaupun demam,tetap jugak nak gagahkan diri ,habis ditawafnya satu klinik ni...balik umah terus lembik..ubat plak takmo makan...asal makan ubat jek muntah...Mungkin Damia berjangkit demam dari cousin dia....coz sehari sebelum tu kitorang ada melawat cousin damia ni kat sdmc sebab demam panas ...n until today cousin damia tu still demam lagi...Mama harap both of u cepat2 sembuh ye sayang...hari jumaat ni dah nak balik kampung..tak best la nak jalan jauh tapi badan damia tak sihat :(



3 comments:

Momma Mia said...

Semoga Damia cepat sembuh. Puh puh puh... mmmuuaahss sayang!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

get well soon sayang...nnt bole join p sunway lagoon!

Intan said...

Alaaa berjangkit lak dia...get well soon ye damia sayang. Makan ubat tau kalo nak cepat sihat...dengar ckp mommy ye sayang.

Risau je kan kita nie haiza kalo anak demam ke sakit ke...hopefully damia dan cousin dia lekas sembuh.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin