Thursday, August 06, 2009

Bintik merah apakah ini?

Macam yang aku cakap sebelum ni....kejadian itu ialah....jeng jeng jeng....badan dia naik bintik2 kaler merah ...seluruh badan termasuk muka dia...suspen wei aku sekojap....tetiba tengok badan anak aku macam tu....terus aku kejut anak aku...tukar baju dia...n usung pi klinik

*Gaya tido paling ganaz dari si manjaku.....

Sebenarnya yang buat aku perasan bintik2merah tu masa aku tengah baik punya tangkap aksi ganaz Damiatengah tido tu...elok jek aku snap tiga keping gambar ni baru aku perasan...terus aku letak kamera kat tepi...bukak baju Damia..maka inilah hasilnya..

*Bintik2 kat badan Damia...cian dia

Lepas jek tu terus bawak dia pergi klinik...bila doktor check....dia cakap mungkin Damia ni alergic...doktor tu cakap kat aku alergic bukan semestinya disebabkan oleh makanan...boleh jadik jugak disebabkan faktor persekitaran...wah cam cikgu sains plak aku...aku punya cuak sampai aku leh tanya kat doktor tu....ni bukan tanda2 denggi or HINI tu kan...apa punya ngeng la aku...doktor tu senyum jek...dia cakap jangan risau..dia suruh aku sapu ubat yang dia bagi kalau tak elok jugak dia akan rujuk ke hospital...

Tapi aku tengok lepas 3 hari ni ....dah takda dah bintik2 kat badan ia...maybe betul la alergic tu..tapi betul ke ada orang alergic dengan bunga?....ntahlah...ni aku agak jek ni...hihihi

p/s:aku dah register kat true fitness...hihihi akhirnya tergoda jugak aku dengan tawaran yang dorang bagi...sangat berbaloi-baloi aku rasa...cam iklan celcom tu...nantikan entry aku tentang true fitness ni ekk....tak sabar dah ni nak join class2 dia

5 comments:

Watie Aziz said...

wah yang ...memang sungguh garang cara tidur Damia. betullah ..dia boleh geng ngan Qarissa...mau roboh katil kalau dorang together2 i rasa ..hehehe

harap Damia cepat sembuh kay ..:)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Watie:hehehe...betullah tu...silap2 dua2 tergolek jatuh dari katil...cam best jek tengok dia tidur camtu...terus capai kamera...klik klik jek apa yang patut....kena simpan gambo tu pastu tunjuk kat dia nanti...hehehe

Alhamdulillah pagi ni tengok memang dah takda dah bintik2 kat badan dia tu...betul kot alergic bunga...hehehe

UmmiKhayra said...

Haiza, memang ada orang alergic bunga or spora or pollen ni.. Mama nini pun alergic bunga nih.. Tak leh dengan spora2 bagai.. nanti alergic satu badan.. :) mama nini sampai ke madu pun tak leh makan tau.. :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

UK:ye ke ninie?....rugi la Damia kalau macam ni...takleh la nanti time berchenta-chentaan bf dia nak bagi bunga..ye tak?....ekeke tapi untung gak sebab bf dia kena bagi dia barang kemas la plak ganti bunga...ekekeke...merapu plak aku ni

UmmiKhayra said...

Hahahhahah betul tu haiza... mana main bunga2 nih.. layu la nanti... kasi barang kemas lagi berharga... Chewahhh... Dah mata duitan nih... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin