Saturday, August 08, 2009

Western set la pulak...

Malam semalam lepas keje....department aku yang terhebat di pasaran telah dijemput tuk makan malam dengan general manager hotel tempat aku keje ni...havoc tahap giler la restoran tu dengan kehadiran kitorang...tempat tu aku rasa bleh muat tuk 30 orang...geng2 aku jek dah ada 16 orang...belen yang lain tu adalah bos2 termasuk GM kitorang tu....

Restoran tempat aku makan ni kat area subang jaya depan balai polis ss17 nama dia Restoran TJ Haus...ekeke apa yang haus pun aku tatau la...yang aku tau...aku makan aku kenyang...aku haus aku minum air...janji free...yang penting kat restoran ni pork free tau ....Tapi bagi aku kan....food kat cni so so je lah rasa dia...takda la sedap mana pun...tu pendapat aku jek..mungkin bagi kenkawan aku yang lain ..sedap kot...lidah masing2 kan..

kat gambar tu lah semua pilihan makanan yang kitorang bleh pilih(sebab bos aku memang pilih yang ni jek)..tapi mushroom soup n desert tu sama jek cuma main course jek kena pilih antara fish,chicken or spaghetti...aku pilih ayam la..kokokokk..aku makan tak habis pun..tak berapa sedap sauce dia..Cuma bagi aku Mushroom soup dia memang tersangat la mabelesnya ..tapi kenkawan aku plak ada yang kata tak sedap...lantak diorang la..janji makan free...belasah je lah....


Lepas makan tu chef kat situ(mat saleh) siap keluar pastu tanya kitorang macam mana masakan dia...semua pakat jawab, "excellent'' bravo very good...muahaha nak jaga hati punya pasal...aku rasa macam nak tergelak jek tengok gelagat kenkawan aku ni semua...depan chef siap puji bagai...tapi masa makan aku tengok masing2 macam jenuh jek nak habiskan makanan depan mata tu...muahahaha...satu je la aku respect kat tokey restoran ni...dia cakap ngan kitorang setiap tahun bulan 8 diorang akan tutup tempat ni selama 2 minggu tuk pergi holiday...kiranya tokei ni blanja semua staf dia...adalah dalam 6 orang jek kot..tahun ni dia cakap nak bawak holiday kat Tioman...best weii..

*Setelah kekenyangan....kenyang minum air aku rasa...muahahaha

Yang paling bestnya..lepas makan ...kitorang siap pi karaoke lagik....karaoke kat Neway...tempat karaoke ni sebelah balai polis ss17 tu jek...memang betul2 sebelah....habis dekat RM 250 gak lah kat tempat karaoke ni...tapi bagi aku oklah tu harga dia sebab tu harga tuk 11 orang siap ngan minuman lagi....bilik plak memang besar gila...20 orang pun bleh masuk...sekali sekala release tension...ok kot...en.somi aku pun kasi green light tuk wife kesayangan dia ni nak merelease tension ngan kenkawan...


p/s: aku siap buat membercard lagi kat Neway tu....lepas ni senang la aku nak melalak dengan member price plak....kalau ada yang nak join atau ajak aku melalak ....jom lah....suara tak sedap blakang kira...yang penting kita happy...huhuhu

5 comments:

c a b b i e n a said...

besh besh besh!!!
da lm x g mkn2 mcm ni...
:)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

cabbiena: besh memang besh...walaupun food dia tak seenak mana...tapi suasana dapat berkumpul dengan kenkawan tu yang besh tu...kalau dapat berkumpul dengan family lagi la happening nya

[-suziey-] said...

waaaaaa sgt la sonot makan2..hehe western lagi..uish kalu mat saleh tu tanya nk ckp xsedap mau kena pelangkung:p

Ummi Salsabila said...

sedapnye mkn2 gini..mkn besau gitu..yum yum..
free lg best kan?

kakyong said...

masa tgh tinggalkan komen di kotak sembang...
ternampak makanan yg sedap2 ni..
terliur dibuatnyer.. dah le lama tak makan western food nih...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin