Wednesday, October 21, 2009

Cerita basi saya 2:Open House 4 October 2009

Tengok ni bila semangat sudah membara...maka terhasil la dua entry dalam satu hari..kalau tak nak buat satu entry seminggu pun jenuh....ya saya memang ada penyakit MALAS itu....penyakit yang sukar diubati....kihkihkih
Ni nak citer pasal open house raya kitorang pada 4 october haritu..hari Ahad...buat kat umah my parent kat Subang Jaya....memang betul punya open house ni sebab tetamu start datang dari kul 3 ptg sampai 2 pagi.....serious tak tipu gak ni...

Antara menu kitorang haritu ialah
  • Bihun Sup.....bleh pilih nak makan dengan sup ayam atau sup gearbox...
  • Laksa
  • Ketupat Daun Palas......ni aku buat sendiri tau....siap blaja masa balik kampung raya haritu camna nak bungkus ketupat ni....semangat yang sangat gigih tau...hasilnya memberangsangkan...kuikuikui
  • Rendang Ayam
  • Lemang ditempah khas
  • Agar2 Santan
  • Char kway teow
  • Belen-belen kuih raya....hihihi

Semua menu2 kat atas tu adalah dari air tangan abah aku sendiri.....ye jangan terkejut tau sebab memang semua yang tersenarai kat atas tu abah aku yang masak....kitorang cuma tukang potong2 bawang jer...hihihi...Memang abah aku yang paling handal masak dalam family kitorang ni.....kalau ada kenduri-kendara pun abah aku dijemput tuk tolong masak.....dulu kita dengar air tangan ibu.....skang ni ada air tangan bapak plak.....tu tak bermakna mak aku tak pandai masak tau....mak aku pun handal jugak.....kalau tak takkan kitorang ni montel2 macam skang ni....huhuhu

*Antara tetamu yang hadir....jeruk mangga dalam bekas tu pun abah aku yang buat*

*Char Kway Teow.....panas2 lagi....order baru goreng....cam kedai makan lak rasa...hihihi*

*Malam pun ramai lagi yang datang...penat tapi seronok*

*Damia cam reti jek main UNO tu....cibuk jek dia*

*Seorang ayah yang setia melayan kerenah anak manja nya itu....*

Kiranya tetamu last balik kul 2 pagi.....nasib pasang khemah ...kalau buat dalam rumah jek mau penuh rumah tu dengan umat manusia yang datang.....kira giler meriah la open house raya kitorang tahun ni....member2 lama aku masa kat UiTM dulu pun ada...kalau tidak memang payah la nak jumpa dengan diorang semua...

p/s:Semalam adik aku bagitau yang harini abah aku nak masak laksa...nak balas dendam kot sebab masa open house tu abah aku tak sempat nak balun puas2 kot laksa tu....tak sabor nak balik umah melantak laksa...ye kitorang satu family memang hantu laksa....slurrrpp...nyum..nyum

7 comments:

SYAbAR said...

1. open hse rmh akak pun sama dik, awal pg baru last tetamu gerak balik. Letih memang tak tau nak cakap la... untungnya mak haiza dpt suami pandai masak...

2. rajinnya kau selalu joint contest. Moga salah satu contest Damia akan jd juara

[-suziey-] said...

hohoho ni open house yg kita xdpt g tu ..huhuh..rugi rugi..sedap tu laksa..my hubby pn giler laksa..erkk bole la terjah umah ur abah..dia nk buat laksa kan..hahahaa:p

UmmiKhayra said...

Alalalalala ruginya tak datang aritu... :) kalau tau ada yang balik sampai kul 2 pagi, pukul 11 malam tu kami sampai... :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

nak wat camna kak...budak2 tpt keje haiza ni haritu ada 5 open house so umah saya jadi tempat last diorang singgah....ekeke bukan mak jek yang untung anak2 pun bertuah sebab dapat abah pandai masak...pasal contest tu saja je kak join...kalau tak nanti blog ni sepi takda citer baru...hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

suziey: dah takda rezeki nak wat camna kan...alamat dah tau kan...apalagi gi lah terjah umah abah kita tu ...pagi tadi dia pi pasar beli ayam ngan daging...nak wat sup kot...kihkihkih...nyum..nyum

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ninie:ekeke kitorang nya open house kalau tak jejak kul 2 pagi memang tak sah...tiap tahun macam tu...biasalah keje hotel kul 12 malam baru abis keje terus la datang umah melantak sambil lepak2 pekena teh tarik

unlisted_one said...

wah,..mcm kenduri kawin pun ade..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin