Saturday, October 31, 2009

Cam Hampeh Jek

Memang cam hampeh...tu je yang boleh dikatakan....buang masa dan tenaga jek...tengok iklan memang cam best n gempak ....tapi bila dah sampai ...adeii cam nak patah balik jek rasa...

Rilek-rilek ni apa kes ni bebel marah2 ni...maunya aku tak hangin...semalam aku pi la Stadium Malawati kat Shah Alam tu kononnya ada branded warehouse sale....dengar cerita ada yang cakaap barang semua murah2...macam pilihan ada...aku pun apa lagi dalam hujan lebat kilat sabung menyabung *amik ko ayat*..bawak kete tahap muka melekat kat cermin *kes rabun ngan cermin kabur dek hujan lebat* terus menuju ke stadium tu...

Aku siap singgah jap kat giant shah alam tu sebab nak cucuk duit.....Dalam kepala hotak ni dah budjet nak beli macam2...baju aku la,kasut tuk Damia macam-macam lagi lah...tup tup bila dah sampai aku tengok barang yang dijual tak seperti yang aku angankan...baju-baju yang dijual yang kononnya ada sale sampai 70% tu semua stok bleh buat kain buruk *ni dari pandangan mata rabun aku ler*....kalau yang elok2 semua best buy takde discount kalau ada pun 20% jek *baik aku beli kat Sogo la...pueh hati*

Dalam semua tu aku rasa yang bleh tahan offer dia adalah barangan guardian..kalo ada yang memang guna barang brand 'Guardian' berbaloi la anda kesana...tapi barang mekap lain semua stok brand 'brandsek'...yang aku tak pernah tengok brandnya...yang aku tau pun cuma in2it jek

Pastu ada gak kononnya it & mobile fair kat situ....tapi bila aku tengok semua stok tepon china...ala tepon yang ada tv tu....itu je lah...ceh tipah tertipu tau

Last2 aku blah gitu jek lepas lenguh2 kaki sakit2 kepala pusing2 dalam tu terus aku blah....kompem lepas ni aku takkan pergi lagi sale macam ni...sehari sebelum tu aku gi Summit ada Metrojaya sale...kira ok sikitlah dari sale kat stadium tu tapi still takleh lawan Sogo punya sale

Tengok iklan ni cam best jek kan...tapi hampeh...huh hujan2 tu tido lagi bagus
p/s:Aku nasihatkan kot kalau ada kenkawan aku yang duk area KL pastu nak datang sale ni...baik lupakan...baik anda terus jek ke sogo pastu soping kat situ..sure lagi gempak...
p/s:Lagi bengkek tengok kat situ ada lucky draw tapi kena beli barang RM 100 hengget dalam satu resit....pegidah...cam hampeh

4 comments:

SYAbAR said...

tipah tertipu rupanya.... byk iklan yg propa saja nowadays dik...

MRS. K said...

huhuuh..sian die
nmpak gaya tunngu sale sogo je la
krismas da nak dekat ni

[-suziey-] said...

hahaahh lawak la..bw kete lekap kt cermin tu.kekek;p

hmm mg indah khabar dr rupe la ni yek..seb bek ler kita xrajin terjah warehouse sale:p

My Written Thoughts.. said...

aku pun trkena jugak. P sana hari 1st lagi..pun hujan lebat giler. Tapi hampeh..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin