Wednesday, October 21, 2009

Cerita basi saya:Beraya di water park

Beri laluan....beri laluan.....ada cerita basi nak diciter kan ni....hohoho....ni lah sebabnya kalau penyakit malas tu datang....nak buat entry pun jadi malas...bercontest tak malas plak....huhuhu saja nak sumbatkan citer pada hari raya ke-5 haritu....we all pergi berpoya-poya dan bermandi manda kat Bukit Gambang Water Park yang terletak dinegeri Pahang....lebih kurang 30 minit dari Kuantan....
*Pemandangan kawasan ke water park*
Yang bestnya tentang water park ni ialah...tempatnya cuma 5 minit jek berkereta dari umah mertuaku....so jawabnya jadi acara wajib la kalau balik kampung hubby aku lepas ni kena pergi water park ni...tiket pun murah jek RM19.90 tuk dewasa n RM12.90 tuk kanak-kanak.....Damia masuk free sebab dia kecik lagi.....hihihi

*Damia wif maksu*

Masa kitorang pergi ni tempat ni baru bukak dalam sebulan gitu....so kawasan dia memang bersih n nampak baru.....selesa jangan cakaplah...memang giler selesa sampai Damia leh tertido2 dalam pondok yang disediakan kat situ....pondok ni kena sewa....kalau aku tak silap dalam RM 38.00 jek sehari....complimentary seketul pizza n 4 bottle mineral water...kira ok lah tu kan....duk dalam pondok takyah kongsi2 ngan orang lain...nak membuta pun takda masalah...pondok tu plak betul2 depan kolam...best gilos

*Puteri kecilku enak beradu*....cewahh

*Saja nak tunjuk dahi Damia yang bergaris akibat tersembam kat atas tikar....gara-gara nakal la tu....cian anak mama....takpe nak pujuk punya pasal mama bawak gi bermandi manda...suka kan?*

Kat sini jugak ada bermacam2 jenis mainan n kolam.....untuk budak, dewasa, berombak.....gelongsor pun ada...memang berbaloi-baloi la aku rasa dengan harganya tu....even makanan kat sini pun boleh dikategorikan murah n sedap bagi ku kalau nak dibandingkan dengan water park lain yang aku pernah pergi....serious tak tipu punya ni....

*Antara tarikan tuk kanak-kanak n mak-mak budak juga....saya sukeee.....*


p/s:Memang takdo gambo aku sepanjang kat sini sebab ....aku lebih rela layan main air dari layan kamera ku waktu kat sini....ni pun sebab nak jadikan modal blog je la aku amik gambo2 ni sume...kalau idak memang jadik pekasam la kamera dalam beg aku....hihhihi

1 comment:

[-suziey-] said...

sonot la plak ek waterpark ni..hmmm bole bw aQeel ni..hehe..dia mmg giler mandi sket:p
sian damia..smpai bergaris..jatuh kuar la tu kot...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin