Monday, January 04, 2010

Awana Kijal Golf, Beach & Spa Resort~part 1

Entry edisi cuti-cuti pantai timur yang tertunggak...lepas balik dari perak terus gerak ke Awana Kijal kat Terengganu.Duk kat sana dari 23/12/2009 sampai 25/12/2009.Kat sini bercuti dengan family hubby.Kebetulan masa ni abang ipar hubby ada outstation kat Petronas Kertih,so kakak hubby ajak kitorang lepak sekali kat sini....Dah macam family day pun ye jugak coz semua ada kecuali kakak sulong hubby jek tak join.

Ni kali kedua aku jejak kaki kat sini,tempat dia memang agak menarik dengan bilik yang luas,kawasan persekitaran yang luas dan paling best swimming pool dia yang besar, maka disebabkan itu aktiviti kitorang siang hari pada hari kedua kat situ adalah berendam dalam swimming pool sampai kecut....hehehehe.Damia??...memang happy giler dia kat situ...dapat main air .Nak mandi pantai tak boleh coz ombak sangat kuat dan semua orang memang tak dibenarkan untuk mandi di pantai...even duduk kat pool dia pun still dapat dengar betapa kuatnya bunyi ombak tu....memang seram sejuk gak la rasa

Tengoklah aksi Damia ni...ntah berapa kali dia duk jalan pusing2 kat dalam swimming pool ni...Mama dia yang memang stok pemalas ni sekadar duduk sambil snap2 apa yang patut je. :P

Habis jek berendam...apa lagi ZZZzzzzzzzzzz...... la jawabnya.Penat sangat la tu.Yang lain bantai layan tv n ngap segala jajan yang ada.Perut lapo la katakan...nak keluar makan dah malas dah coz kat luar masa ni dah hujan...lepas melantak jajan tu apalagi....tido gak la join Damia...hihihihi

4 comments:

[-suziey-] said...

eeeeee best giler holiday..awana kijal ni kt town ke ek? ke kt pulau perhentian?

lily azliyana @ mama zara said...

bukan main lagi bercuti2 mesia yerk..nmpak cntik awana kijal ni. pernah tgk dr jauh jerk. klu ke tganu stakat singgah amik angin kat pntai batu buruk tu..area sane mmg ombak n angin kuat sgt..=)

pstt..klu free, silala join contest mama Zara yek..hehe..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

suziey:awana kijal ni jauh dari pulau perhentian...kiranya tempat dia atas sikit jek dari kemaman kalau tak silap la...kalau dari awana kijal ni nak ke kuala terengganu amik masa dalam 2 jam lebey gak la

MamaDamia a.k.a Haiza said...

mamazara:serius memang besar la kawasan awana kijal ni,cantik pun cantik.try la singgah sekali kat sini lenkali.sure terpesona punya...cewaahhh siap promote plak.

orait dear nanti saya gi terjah blog awak nak tengok contest apa..InsyaAllah nanti saya join

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin