Wednesday, January 27, 2010

MBP 1st Anniversary Gathering~memang superb

MBP 1st anniversary gathering dah pun melabuhkan tirainya pada 24 January (ahad) haritu,skang ni kalau bukak jek semua blog yang join gath tu rata-rata tengah rancak bercerita pasal gath nih...aku gak tertinggal ketapi..terhegeh2 nak edit gamba disebabkan gamba2 yang diambil ala-ala cam kabur2 gitu....terutama gamba2 Damia tengah aktif main kat playground kat situ.sedey betul.

Kitorang sampai kat sana dalam pukul 8.45 pagi,Masa sampai kat parking tengok Mama Aqish pun baru sampai tapi still segan2 nak tegur.Lepas register,usha2 keliling tengok ramai gak dah sampai dan yang aku cam of course Kak Ros, Ninie,Ummi Salsabila je lah even kebanyakkan committee member tu pun aku tak cam(bad me)

Setiap yang datang gath nih akan diberi tag nama supaya mudah bloggers lain kenal kita.

Damia punya nih dah kotor2 sebab amik pic ni lepas dia setel melantak segala makanan-makanan yang sangat banyak dan sedap2 belaka tu :P

Bergambar bawah banner gathering(pic cilok dari MBP Fan Page)
Apa yang aku bawak ni ye? :P

Tadaaa....cheese cake yang aku tempat kat tempat keje aku.(Grand Dorsett Subang dulu dikenali Sheraton Subang)

Acara dimulakakan dengan ucapan dari Puan pengetua LittleMama :P

Lepas tu apa lagi sessi memenuhkan rongga2 perut memasing...macam-macam ada.aku jek sampai 4 kali duk round kat gazebo tempat food ni...hohoho...thanks to all mommy yang bawak makanan sedap2 ni semua...muacchhhss

LittleMama tgh memotong kek sponsor by Nia....semua orang cam takut nak amik kek ni coz takde orang potong.

Antara games yang ada....cari Yakult dalam pool tu..

Aksi anak-anak yang join games ni...ada setengah tu lebey tertarik pada bola yang berwarna warni tu dari air Yakult tu...ekeke

Yeayyyy Damia dapat satu

Game untuk ibu-ibu...lari ikat kaki...me tak leh nak join coz sibuk dok ngejar Damia yang dok turun naik gelonsor

Dari kiri Alin, Ummi Salsabila, Nia, me and Ninie

Smile........ :P

Me with Watie ....akhirnya berjumpa jugak kita ye....memang u bleh ganti Raja azura...kuat berceloteh..:P

Me with sweet Ummi Salsabila and Aufa yang kecik comei tu.....tengok muka Damia tu...geram jek tengok Aufa tu

Mommy sibuk posing...anak bertepuk tampar...notti Damia

Me with Farah ...masa ni Farah dah kelam kabut nak balik coz little hensem boy Afif dah meragam...tak sempat nak borak lama pun kan Farah..

Pic wajib ada...dengan LittleMama a.k.a Kak Ros

Dan yang paling best dapat jumpa Jiey.Tapi pic Ian takda...masa ni pun Jiey dah nak balik dah...sangatlah ceria rasanya gamba nih :P

Ngan mommy2 bloggers tegar dan daughter masing2

Overall for me gath ni sangat la superb n best giler.Dapat jumpa ramai kawan bloggers antara nya yang tak sempat bergambar ialah Yana, Mama Aqish, Mel,Isabelle, Azza, Fatin, Sumijelly,Eliss dan ramai lagi.Walaupun tak sempat dan berpeluang nak beramah mesra ngan semua orang,aku tetap happy join this gathering.Hopefully lepas ni kalau jumpa kat mana2 tegur la ye.hehehe

untuk tengok gambar dan cerita lebih lanjut boleh singgah kat MBP page atau ke MBP Fan page di facebook .

17 comments:

Intan said...

Bestttttt nyaaaa!

P/s: Ha ha, haiza soh kejutkan dak tecik tu ye...adeiii. Dah pernah buat dah...amuks tak hengat!

Apa pon, kalo ade rezeki suziey's nya gath nanti, insya'Allah i'll join ;)

Mad About Everthing said...

x sempat nak borak2, busy uruskn game.

Ummi Salsabila said...

bestkan haiza.damia punyalah aktif..da ujung br nak duduk.

lawakla yg dorang bertepuk tampar tu.haha.

kek tu haiza bwk rupanya.sedapnya.kak ros ada tny sape yg bwk..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Intan:amboi sampai mengamuk dak tecik tu ye...ekeke..cubalah ye Intan,kalau Intan dapat join sure bertambah2 meriah lagi...u ngan suziey je kot rakan bloggers yang Haiza agak rapat tapi tak bersua muka lagi.... :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Cik Lily:takpe ...memang nampak u sibuk sangat time tu...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

US:terover aktif Damia haritu...nasib saya tak pregnen time nih...kalu tak mau termengah2 ngejar dia.

pasal kek tu, erm sampai dah habis gath pun takde orang potong,last2 lepas kak ros potong baru lah terluak kek tu,...sedap ke? nanti lenkali saya belikan lagi tuk ibu peknen ni ngan aufa ci tecik comei tu ye :P

unlisted_one said...

Haiza, nice meeting with u & Damia. Damia cute la, syg tak sempat nak bagi berkenalan dgn Diha..hehe..kek u bwk tu sgt sedap. husband i tak suka cheese pun, boleh suka cheese cake tu..nasib baik i sempat ambik kek tu.rezeki..rezeki.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Nia:ye ke Nia,husband u leh suka kek tu?..maknanya lepas ni kalau ada gath yang u join sama...kompem i bawak cheese cake je lah...hehehe.Memang kitorang pun kalau order birthday cake semua amik kat tempat kerje ni je...dah la dapat discount pastu cheese cake dia for me memang sangat sedap...muahaha puji tempat keje sendiri plak..

lepas ni kalo ada gath lagi,nak kena borak lama2...macam haritu nak borak pun tak dan...rugi rugi

toughcookie said...

you've got very nice photos here... i banyak enter frame tapi cuma nampak belakang atau muka nak makan kek haha...

glad that you enjoyed yourself there. insyaAllah kita jumpa lagi :)

Queenin Murni said...

nape ko tak ajak ko pi?? uwaa!!! :P

Momma Mia said...

oo kek tuh u yg bawa...sodap gak!!
nice meeting u dear... lain kan rasa biler jumpa in person dgn jumpa dlm blog... :)

Hanz said...

Aisey Haiza...tak perasan...kita follow each other blog tapi tak dan nak borak2 yer...next time, InsyaAllah..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Juan:hehehehe lepas u cakap camni terus i tengok balik semua gambar2 yang i post tu,ye lah memang banyak pic u terselit tapi nampak badan ngan tangan je...ekekeke

lepas ni kalau jumpa lagi,i amik pic u complete satu badan..hehehe..i pollow ur blog okies..:)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Murni:alala mana aku tau ko nak ikut...lenkali sound la awal2 skit...huhuhu oit bulan 2 ni pun ada satu lagi gathering...mau join kah?

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Alin:hahahaha ye la yang,i la yang usung kek tu,betul la kalau kat blog nak berceloteh taip merapu2 banyak jek idea tapi bila jumpa kelu jek...huhuhu cam jumpa boipren plak rasa...muahahaha...nice meeting u too dear

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Hanz:takpe dear,i tau u bz time tu...next time kalau jumpa lagi leh borak2..

UmmiKhayra said...

Kek tu sgt sedap okey.... suker sgt... :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin