Tuesday, January 05, 2010

Awana Kijal Golf, Beach & Spa Resort~part 2

Malam kedua lepas puas mandi swimming pool di siang hari,we all berBBQ di tepi pantai. Walaupun ombak sangat la kuat disamping angin yang bukan lagi bertiup sepoi-sepoi bahasa,we all tetap jugak berBBQ...ni pun gara-gara barang sume dah beli...nak tak nak kena gak la buat...

Notti Damia...memula elok jek dia duk melayan her cousin Hezry ni yang duk atas stroller tu...pastu dia plak sibuk nak duk situ...terus my MIL kena dukung hezry.apalah Damia ni...notti betul.

Muka Damia yang kerimasan sebab angin yang kuat tu meniup rambut dia yang agak mengerbang tu....tu la mama nak ikat tak kasi...kan dah rimas :P

Actually masa kitorang tengah sibuk berBBQ ni,security resort ni datang n sound kitorang cakap ikut peraturan resort ni sebenarnya tak dibenarkan hidupkan unggun api kat sini coz takut angin yang kuat tu menyebabkan api merebak dan juga abu kayu hasil dari unggun api tu akan mengotorkan pantai.Hahahaha spoil mood betul,tengah seronok2 bleh kena sound plak.Tapi kakak hubby aku sound balik kat security tu,dia cakap petang hari tu gak dia ada call reception n tanya boleh ke nak buat BBQ tepi pantai?yang bestnya boleh plak si penjawab telefon tu cakap "boleh kak,sebab ni private beach,so akak boleh la buat BBQ tu kat area pantai"...hah amik ko...staff resort tu yang sengal, tak pasal2 kitorang kena sound.

So security tu takleh nak kata apa dah la,cuma dia duk round kat area kitorang lepak tu berulang2 kali.Kitorang buat dek jek,siap bergelak ketawa sambil terus berBBQ.Sure bengkek giler security tu kan...muahaha janji perut kitorang kenyang n hati pun puas.

Ni masa kena sound ngan security....huhuhu...sempat snap gambar lagi tu sebagai bahan bukti....cuma muka security tu je tak nampak.....hahahaha

p/s:aku rasa teruk agaknya staff kat reception tu kena sound esoknya sebab buat keje sambil lewa...muahahaha lantak korang la

8 comments:

Intan said...

Best je kan cuti2 nie...kita happy anak happy semua pon happy :D

Ha ha...bior kan reception nya staff tu kena marah...sape soh tak reti buat kerja. Kalo tak tau nak jwb tu, tny lah ngan staff yg lebih senior...nie dak, nak tjk terrer pas tu salah give info lak!

Kalo intan pon mmg geram sgt, kita dah happy2 tup tup ehhh ade lak org dtg sound :(

[-suziey-] said...

hohoohh..bestnye..coti2 mesia..ish jeles ni..ala sbnrnya secutrity tu nk join..tp xdijmpt..so dia jeles..ekeke:p

lily azliyana @ mama zara said...

seronoknye siap berbbq ramai2..tk pernah lagi experience bbq sndiri. sbb soo malas..time bercuti lagi rela makan kat luar..hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Intan: tul tu dear,dapat spend masa dengan family tu memang sesuatu yang menghiburkan...rasa cam nak sambung cuti pun ada masa tu....ekeke

walaupun kena sound..kitorang buat tak layan jek coz tau tak wat salah kan,bleh jek kitorang terus kan melantak padahal security tu ade dekat2 jek ngan kitorang...hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

suziey:uikkks yang,takyah jeles2...ajak jek hubby tu gi cuti2,sambil2 tu leh plan tuk second baby plak...hihihihi

MamaDamia a.k.a Haiza said...

mamazara:family belah hubby ni memang suka berbbq ni,kalau ada peluang jek tak kira tempat...agak-agak sesuai jek hah terus hidup unggun api...saya tumpang sekaki jek :P

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

uwaaa!best best!damia xajak bf u ryan ke?;p

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Steph:hehehe memang best dapat luangkan masa dengan family ni...err bleh ke nak ajak ryan tu auntie?...kang ramai plak awek2 yang jeles...hihihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin