Tuesday, January 26, 2010

Bayi lelaki maut tertelan puting

Pagi tadi masa kat klinik terbaca berita kat muka depan Metro tentang bayi lelaki berumur 16 bulan mati sebab tertelan puting.Adei berderau jap darah2 ni bila baca coz teringatkan Damia yang memang tak boleh berenggang dengan puting kalau nak tido skang ni...isk isk isk

So skang nih terasa macam nak stopkan Damia ni dari hisap puting,tapi nanti takut dia mengamuk plak.Sapa ada idea atau cara camna nak buakan anak-anak ni stop dari hisap puting ye?

6 comments:

MeL said...

hi haiza, slm kenal..hope to knw u better, i add u k. btw, mika pun isap puting jgk, terkejut ada kes tertelan puting ni kan. xpenah dgr sblm ni..

isabelle said...

sib baik my lil adam x hisap puting.
puting mama dia xde la smpi buleh tertelan..hehe

Intan said...

Haiza leh cuba sapu serbuk kopi or benda2 pahit kat sekitar puting tu...of course damia akan amuks ke nanes ke but biarkan. Lama2 nanti dia tak mo lah tu :)

Nie petua yg intan pernah baca.

Arissa sib baik tak isap puting cuma dia suka bergayut kat puting ibu dia...he he :D

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Mel:hai Mel,tu lah pasal biasanya kalau kita dengar baby tersedak susu jek...ni sampai tertelan puting...memang risau sangat2

MamaDamia a.k.a Haiza said...

isabelle:ekekek dun worry yang,..takkan tercabutnya puting u tu....tapi kalau one day ada kes tertelan puting ibu...ni baru u kena risau

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Intan:pasal taruk benda pahit tak penah terbaca plak...tapi kalau letak garam atau asam jawa tu penah la dengar...nak kena cuba nih..lagi pun cam tak berapa elok kan hisap puting ni...orang cakap nanti gigi anak jongang takpun jarang...tul tak?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin