Friday, April 09, 2010

Genting Highland~baekkk punyerr!!!

Hari Isnin haritu aku ngan member2 tpt keje buat rombongan cik kiah ke Genting Highland....Mulanya aku plan nak gi hari ahad coz nak tgk ABPBH sebab ada tiket....tapi memandangkan ada yang cakap budak kecik takleh masuk,takkan aku nak tinggalkan Damia kot kan...uiiii mana leh tahan..semakin dia membesar ni semakin aku rindu ngan dia....balik keje pun first thing yang aku buat adalah peluk cium Damia.....tak peluk cium papa dia pun takpe..janji dapat peluk cium Damia...hahaha boleh camtu?

Kitorang gi sana dalam 9 orang,aku pun ada tiket free gak untuk masuk outdoor theme park ni sebab dulu aku ada tukar keratan berita harian.....aku ada dalam 14 keping pas masuk ke theme park tu.Tapi syaratnya aku ngan mana2 yang ada nama atas pas tu wajib pergi coz nak amik tiket masuk tu diorang nak comparekan IC,no siri ngan nama kita dengan rekod yang dorang ada.Kalau tak sure aku dah bagi-bagi pas ni kat kenkawan aku....hahaha so aku ada plan dalam bulan 5 ni nak ke genting lagi sebab pas ni expired 30 May 2010...kali ni kena ajak mak abah aku plak la sebab pas yang ada ni aku letak atas nama dorang.

Ok takmo bebel panjang2...meh layan gambo.aku tau korang pun lebey suka tgk gambo dari baca aku nya merepek meraban ni kan sebab aku bukannya ada bakat menulis yang bisa membuatkan orang terpaku bila baca repekan aku ni....hahaha amik kau ayat...so jom layannnn


Kat komuter subang..dari sini amik komuter gi KL Sentral then dari KL Sentral amik bas terus ke bus stop genting



Nine of us + 1 kanak-kanak ribena..papa Damia tak ikut :(





Buaian pusing sampai pening...aku tak main ni coz takda sapa nak jaga Damia,time dorang main ni aku bawak Damia naik kuda yang stok selalu ada kat fun fair tu....hahhaha


Member aku ni la yang melayan Damia time kat Genting tu...nasib Damia ok nak kat dia..kalau tak pitam gak aku kalau nak layan kerenah Damia yang kejap2 nak berdukung ni :P



harus berposing gediks ye :P


member aku yang tadi tu sangat giler melayan game2 fun fair ni,dia abiskan dekat RM 300 hengget tuk main menang ni,ala stok kalau sampai target dapat hadiah teddy bear.


aku tgk pun geram....ni member aku main,dia dapat teddy bear ni dia bagi kat Damia...yang kecik2 la,yang besor dia simpan nak bagi awek katanya


Untungla awek ko Amran dapat teddy bear genting marii gitu


Adalah dalam 4 ekor Damia dapat...jenuh nak usung time kat genting tu...ekekeke




Mula nya amran ni nak bawak Damia naik benda ni,tapi elok je dah duduk dalam ni,Damia melalak sambil cakap "kut..kut (takut)".....last-last mamat ni naik sensorang




Tapi Damia bila main mainan2 kat sini dengan aku,dia ok la tak nangis...tu yang aku leh ajak dia posing berdua atas roda pusing ni...masa ni kenkawan aku yang lain tgh beratur nak naik roller coaster...rugi wei aku takleh nak join...takpe2 next time turn aku


ye ye je posing


Gayat gak bila ada kat atas ni..tambah plak Damia tak reti duk diam...bergoyang2 aku rasa benda ni...berderau rasa darah aku..hehehe



Masa nak beratur nak masuk ke Dinosaur land,kitorang terserempak ngan Black,dia pun tgh beratur gak...kitorang apa lagi amik peluang la tangkap gambo...cuma yang berbulu nya bila tgk awek dia yang muka cam poyo gila babas bila kitorang borak2 n amik2 gambo ngan Black ni...rileks la cik kak oii...tak luak nya boipren ko ni kalau takat bergambo je..silap plak tak dapat snap pic awek dia tu...kalau tak boleh aku tayang kat sini...baru padan muka kau



atas bot nak ke Dinosaur land...Damia melalak sekuat hati bila masuk kat sini sebab bunyi dinosaur skit la punya kuat bergema...cian anak mama


Cian dia...takut ye



Memasing posing cam nak wat cover album....muahahaha


takut-takut berani...eiii goli mat


serius je muka...ni dalam cawan pusing....cawan ribena lagi...ekekeke


Pandang apa tu yang?


Ni dalam jet yang Damia takut nak naik masa member aku ajak tu...tapi bila ngan aku...uihh siap tersengih2..Dia tau dia selamat sebab mama dia ada ...tul tak?


Ni plak gajah pusing...memang aku banyak naik benda pusing2 je la ngan Damia ni....kang bawak naik roller coaster kang mau melayang anak aku kang...uii bahaya bahaya


berposing ngan hasil rembatan masing-masing....aku bermodalkan 20 hengget dapat 2 patung sederhana besar tu...satu kat Damia satu lagi aku pegang tu...ok la kan?...berbaloi-baloi..tangan ada ong katanya



huhuhu tetiba sampai london plak...apa kes?


pose gediks dari aku... :P


Damia with her 'genting bb sitter'...ahaks


lagi


dan lagi :)


Depan first world hotel


Lepas puas posing dalam kul 7 kitorang gerak balik...kitorang naik bas kul 7.50 n sampai dalam kul 9.30 malam


Masa nak tunggu bas...time ni memang sejuk giler n berkabus sebab time ni pun hujan dah turun



time ni memang sejuk giler...Damia pun kejap2 duk cakap "Ma ..juk..juk (mama,sejuk..sejuk)"...memang kena peluk dia kuat2 time ni

Sampai KL dalam pukul 9.30 malam..badan memang lotih tapi seronok...lepas ni kompem kena gi lagi genting ni...memang happening dapat release tension ngan member2 sekepala kat sini..

14 comments:

Intan said...

Seronok nya p ngan kengkawan...mesti riuh di buatnya genting tu kan :D

Waaa damia ada bodyguard lah! Sonang korje sikit ye haiza dia nak kat org lain gak. Leh mama dia main sakan kat sana...ekeke :D

Best kan genting, tak pernah puas kalo g sana mesti nak g lagi nak g lagi...he he.

[-suziey-] said...

wohooooo syioknya naik genting..ngn member2 lg..waa dpt free themepark..byk tu..tp haiza kena pegi la plak yek..beestnye kalu bole tukar milik..dgn muka xmalu nk minta..ekeke:p
so xtgk la ye abpbh tu? syg tiket free..tp apepn nmpk enjoy sgt..hehe

yg game mcm funfair tu susah giler nk dpt toys..me n hubby jenuh dok main xdpt langsung..cemana la ur fren bole dpt yg beso pnya..terror btl:p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wah bestnya gi ngan kawan2....mula lah dah start giler2 kan...memang tak puas kalau gi genting....semua nak main..tapi ader gak yg takut nak main..

green apple said...

berani betul member2 ko naik buai yang terbuang-terbuang tu. eiiiii, kalaulah tali dia teputus, memang cantik je ko terbang sebijik macam lempar cakera okkkk.

~sall said...

salam, wooo....soknonye genting. Dah lama xdating kat sana. Sall x tahan tgk gambo2 semuanye cantik2 termasuk tuan punye blog.

shi3la said...

wahhh besnyerrr jenjalan..tetambah kalo pegi ngan kengkawan..havoc habehhh...

salam kenal yer..raser nyer macam 1st time jerk singgah sini..kiter xchange link okeh..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Intan:ekeke bukan riuh lagi dah...ni dah tahap huru-hara...yng pegi tu single mingle lagi semuanya..den jek ibu mithali siap bawak anak..hehehe

BB sitter Damia tu baru pergi genting 2 minggu sebelum gi ngan kitorang ni,so takde hal la dia nak tgkkan Damia ...bagi can mama Damia berhuru-hara kat genting tu ... :P

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Suziey:memang sangat happening dapat kuar beronggeng ngan kenkawan yang giler-giler remaja ni(owh remaja ke aku ni)...kalau tiket tu boleh dibagi2...sure MamaDamia dah wat giveaway bertajuk "Jom beronggeng di Genting~Giveaway"...huhuhu boleh gitu?

Main game tu ikut nasib kot...mamat tu spend dekat 200 hengget lebey baru dapat bear besor tu..padahall beli kat kedai berapa hengget je reganya...ekeke...lantokla duit dia..tak gitu?

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ayu:memang seronok gi genting ni...kitorang siap pakat nak ke sana lagi nanti...hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

green apple:hahaha ayat tak bley blah... :P

MamaDamia a.k.a Haiza said...

sall:tenkiu sall...dah kembang kempis lobang hidong ni kena puji..apa lagi pasni lehla gi dating lagi ke genting tu...kot2 leh mengimbau kenangan lalu ke?..hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

shiela:salam kenal kembali shiela..thanks sudi singgah sini...lepas ni mai la jenguk lagi ye...ok dear kita exchange link :)

lovebake said...

salam...i pun ada amek tiket free ni...tp i xsimpan keratan info pasal tiket ni..so xingat...jadi nak tumpang tanyela...tiket ni valid tak on weekend..ingat nak gi this weekend..pastu tiket ni kalau nak redeem kena empunya nama dlm tiket tu ye?...TQ

MamaDamia a.k.a Haiza said...

salam kembali...actually tiket ni tak valid untuk weekend,public holiday and cuti sekolah...so nak tak nak kena pegi on weekdays je lah...dia expired on 31 May 2010..dalam sebulan je lagi ni...pastu kalau nak redeem tu memang empunya nama je boleh coz nanti kat sana diorang mintak IC...tapi saya nasihatkan before nak gi better u call genting dulu suruh diorang check sama ada nama u ada masuk dalam list ataupun tidak....coz masa saya pergi dulu...adik saya punya nama takda dalam list....so diorang tak bagi redeem tiket...ni based on my experience..harap2 membantu :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin