Sunday, April 25, 2010

Pureen Warehouse Sales


Semalam aku gi Pureen warehouse sales kat area PJ...Kalau Pureen ni buat warehouse sale memang aku tak pernah miss nak gi since pregnant sampai la skang....barang yang di jual memang agak murah gak pastu kalau baju2 dia plak still in good condition... bukan mcm sesetengah warehouse sale tu baju2 yang dijual stok bleh wat kain buruk...

Punya la ramai manusia yang pergi sales ni...sebelum ni aku selalu pergi on second day dia iaitu hari ahad....so ok lah orang tak ramai sangat...tapi bila gi ari sabtu...punyalah ramai...dari yang pregnant sampai yang dah jadi nenek semua ada kat situ.

Antara barang yang di jual..."pampers" untuk ibu-ibu lepas bersalin pun ada...dulu time aku pregnant,aku datang sini siap borong sekotak lagi "pampers" tu....hihihi...semangat berkobar-kobar...


Sebenarnya tujuan aku datang sini sebab nak beli sabun mandi Damia..memang Damia pakai sabun pureen...kebetulan plak sabun dia dah nak abis tu yang aku gi terjah tu..


Ini botol-botol pun sangat murah + masih dalam keadaan yang sangat elok..still dalam plastik lagi.harga dia dari RM3.00 ke RM 8.00 satu


Ni time nak bayar...sikit punya panjang berjela barisan...tapi cepat proses pembayaran dia sebab diorang bukak dalam 20 cashier counter.Aku kat situ dalam 30 minit je...niat nak beli sabun mandi je...tapi alang2 dah sampai aku sambar la barang2 lain untuk Damia

Ni sabun yang aku beli...ni baru still takda kat pasaran lagi...bau blackcurrant & grape gitu...harga dia RM13.00 sebotol...yang penting tak pedihkan mata :P

Ni antara barangan di luar list yang aku belikan untuk Damia...set 3 botol siap ngan sikat,pacifier ngan mainan gigit2...sebab murah aku pun beli  je lah...rege dia RM 8.00 je....murahkan?????

Hihihihi pastu aku beli 2 botol geng barney ni tuk Damia..rege dia satu RM 4.00 hengget...murah giler..bulan lepas aku tgk botol yang sama kat Jusco harga dia RM12.90...beza betul


Set baju ni RM 10.00 hengget...tangan tetap gatal gak nak beli baju kat Damia...baju yang ada pun sampai dah tak muat laci...lepas ni nak kena cari almari baru untuk letak baju-baju Damia yang berlambak2 tu :P


yang ni aku suka...pakaian dalam gitu....hahahahah...harga dia RM 3.00 sepasang....murah kan?..kan?..kan?...aku sambar 2 pasang


Vest ni pun murah RM 3.00 je satu...suka...suka


topi ni plak RM5.00 je...yippiieee...memang shopping tu terapi terbaik buat kaum hawa...hahahaha


Total harga untuk semua barang ni RM53.00....kiranya aku berjaya kawal nafsu shopping aku sebab sebelum ni kalau aku datang warehouse sales ni sure duit aku terbang melayang-layang dekat
 RM 200.00......hihihihi...

4 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang berbaloi lah beli kat waresales ni kan...ayu tak pernah pergi lagi yg pureen waresales ni...kalau pergi confirm shopping teraphy gak kan..

Sitisifir10 said...

uiii...sy plg suka kalu jumpa baju 2-3 hengget.....berseleranya nampakkkkkkk.....

Nad a.k.a MamaZakwan said...

salam
kite pun gi ari sabtu tu..
ntah2 ada la tertolak2 sama ms cari baju, hehe

Lovely Bella said...

waa beshnyerr shopping!!! hilang segale stress.. salam singgah nice blog udah di follow.. meh la singgah :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin