Thursday, June 03, 2010

Citer Langkawi lagi

Hahahaha tak abis-abis lagi entry Langkawi aku ni.Antara aktiviti wajib dilakukan di Langkawi ni...apa lagi kalau bukan shopping.Kata duty free kan semua benda rasa nak beli.

Saja gatal bergambo kat buggy car for hotel staff ni...hihihi

:)

First kitorang saja terjah kat Jetty Point ni,ingat nak cari perfume,tapi harga dia taklah murah mana pon then tak de free gift plak tu...huhuhu..,dan lagi hampehnya,salesgirl kat situ sangat lah giler tak friendlynya.Dahlah muka masam tanpa senyuman,pastu dok 2-3 orang kat kaunter layan berborak.kalau aku rembat perfume kat situ pun aku rasa diorang tak sedar...so apa lagi...blah je lah...beli kat Jusco or Sogo lagi berbaloi-baloi

Langkawi Saga antara tempat yang agak banyak aku borong coklat..

Damia still fail buat 'peace' :P

Hasil rembatan kat Langkawi Saga...sampai 5 plastic...huhuhu tu baru first time terjah..for ur info aku gi pekan kuah ni untuk soping adalah 3 kali.So boleh bayangkan berapa banyak aku boroskan duit kat sini semata-mata untuk coklat dan cigar laki aku...tetiba plak aku menyokong aktiviti merokok laki aku....hahaha giler wei tengok rokok murah2....at least save gak la budget laki aku tuk sebulan ni takyah beli rokok kat KL ni...hehehehe..

Haji Ismail Group ni paling femes kat Langkawi ni,kalau mai Langkawi tapi tak singgah sini memang tak cukup syarat.Boleh gitu?...hehehe...kat sini pun aku borong coklat gak dan paling banyak aku borong kain baik & pelikat untuk mak abah aku ngan mak pak mertua ku.Segala jenis pinggan mangkuk tok nenek tu semua aku tak beli...nafsu aku tak terarah ke situ pun....hehehe save duit lagi

Posing lagi

Ini lah dia kenderaan yang sangat berjasa kepada kitorang sepanjang kat Langkawi ni..minyak agak save juga..cum isi RM50.00 hengget je untuk pusing2 kat Langkawi ni for 3 days....jimatkan?

Ada lagi ni entry Langkawi aku tu...hahahaha layan je la kalau korang nak layan...takmau pun tak pa...sob..sob :P

p/s:Ni bukan autopublish entry tau...ni betul-betul ....memang aku layan blog pepagi hari,selalunya dari kul 12 atau 1 pagi sampai subuh...lepas subuh tido jap then baru gi keje.shift aku tiap hari kul 11 pagi...kira ok la kan...

p/s:Aku malas nak tulis entry awal-awal coz idea tade mari then selalunya Damia kuat sebok kalau nampak aku dok bukak lappy...dia sebok nak dengar lagu "nasyid binatang" dia kat you tube.Nak tau korang search la sendiri.aku pun kenkadang layan gak..macam-macam bunyi binatang ada :P

14 comments:

ita cutevirus said...

salam mama damia,
huhuhuhhu... same je destinasi pecutian kite ni... LANGKAWI...
byk nyer borong!!! ita tak byk sangat borong... sebab ita bukan la die hard fan coklat... mama damia beli rokok??? rokok langkawi tak sedap la.. (ikut kate kengkawan yg isap rokok)... rasa rokok langkawi beza sangat ngan rokok kat kl... sebab tu la rokok langkawi murah...

firahadifa said...

nasid binatang??? hrmmm.. menarik tue.. nak nengok la..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

perghhh...banyak giler borong...puas hati betul ni..

El-Zaffril said...

Wah... dah lama teringin nak gi sana ni...

[-suziey-] said...

kalu ke langkawi wajib la sopping sakan kan..hiks;P ok la tu..3 kali g pekan kuah..br berbaloi..haha

kakyong said...

lama dah tak ke langkawi..
amboi borong sakan nampak..

~~@lyci@~~ said...

wah, syoknya pg langkawi.. alycia mmg dah lama tak pergi sjk kawin.. mmg rs smua nak belikan ... sediakan duit jer hehe...

nway, hadiah giveaway dah dpt.. tengkiu so muchhh.. i like it ;)

Farah said...

amboi berplastik2 borong coklat hehe...puas hati kalau drive sendiri kat langkawi kan.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ita:me memang sangat giler ngan coklat...sebab tu badan ni macam dipam-pam gitu...ekeke

err hubby isap rokok sampoerna...dia cakap sampoerna kat Langkawi je satu-satunya rokok yang rasa dia sama cam yang bukan duty free nya...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

firahadifa:ekeke pi tengok lekaih..memang Damia suka giler ngan lagu tu...hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ayu:hehehe memang sangat sakan berborong....tahap lupa diri pun yye gak tu ...ekekke

MamaDamia a.k.a Haiza said...

El:pergi jangan tak pergi El...memangg besh

MamaDamia a.k.a Haiza said...

suziey:betul betul betul...memang soping ngan Langkawi tu sangat berkait rapat tu...hehehe

Intan said...

Nak satu plastik purple kaler boleh ka...ekeke :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin