Monday, February 08, 2010

Asal gemuk je ingat pregnant..ciss

Pemikiran orang kita,asal lama tak jumpa kawan lama pastu bila terjumpa,kawan tu plak badan agak berisi skit,sure terkeluar soalan standard camni "Eh..berisi jek badan kau ni,mengandung lagi ke?"."Alahai tolong lah...takkan orang kalau dah kawen pastu badan gemuk skit nak di anggap mengandung...kalau dah jenis dasar melantak pagi,petang siang malam..sure lah badan ni naik bagai dipam-pam...

Dulu zaman remaja...cewahhh...memang la badan aku ni kurus sebab aku ni aktif sukan tapi lepas dah kawen ni ....hahaha bersukan atas katil je la ngan hubby..so camna la badan tak membesar cam ni...So bagi menutup mulut kawan-kawan aku ngan soalan standard cam di atas tu...maka sangat teringin la diri ini untuk menguruskan badan...dan dalam kepala hotak aku yang sangat malas nak bersenam ni..Jawapannya hanyalah Jus Mate 5....muahaha

*Entry ni dibuat sambil mulut mengunyah Twisties perisa Keju pada pukul 3.30 pagi..boleh kurus ke camni?...berangan la kau Haiza*

p/s:Kurus pun nak...mengandung lagi pun nak...habis camno?....

4 comments:

Azlina Ibu Alisha said...

hehehe..sy pon pernat kene soklan maut ni..sabar jerlah..tp dlm hati mmg sgt sakit hati..huhu

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekekeke memang bersabar la tu sebab tu at dek jek...kalau tak sabar sure ada yang kena maki hamun...hehehe

ummikhayra said...

Hehehhehehhe sabar2... tu perkara besa dah kan, asal naik je kata berisi, kalau keding lak, kata tak makan... :D

Haiza, kata nak g gym.. amacam? tak jadi ke?

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ninie:pasal gym tu,haritu berkobar siap bayar deposit segala bagai,baru pegi sehari jek pastu terus give up...langsung tak gi dah...burn la duit tu...huhuhu...

tapi sampai hari ni orang fitness centre tu dok call tanya nak sambung lagi tak.....muahahaha kalau dah dasar malas bersenam tu memang takleh nak tolong dah ni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin