Friday, March 26, 2010

Cuti-cuti Kuching~Check out,Hotel lobby & Sarawak Culture Village (Kampung Budaya Sarawak)

Sebelum buat entry kat muzium Kucing,aku sumbat dulu gambar-gambar kitorang masa last day kat Holiday Inn Damai Beach Santubong ni.So kali ni layan picca je la ye.. :P ..maleh nak membebel panjang-panjang


Ni antara resort yang ada...sangat cantik dan teratur


tapi aku duduk kat bilik kat belakang tu,bilik memang besar ..bilik untuk 4 orang kalau masuk 8 orang pun still selesa giler...tapi apakan daya aku takde amik langsung pic dalam bilik....ciss



seriusnya muka dak tecik tu :P


suasana pantai di waktu pagi...air laut kering..so ramai yang main kat pantai....kitorang tak mandi pun coz masa kitorang jalan-jalan tangkap gambar ni...hujan baru jek berhenti...so takut sejukk..hehehhe



kat swimming pool pun ramai orang...Damia bila nampak air ni memang laju jek dia nak masuk dalam pool tu..aihhh






lobby hotel..






Lepas puas posing2 sekitar hotel lobby ni,kitorang pun check out...masa tu dalam pukul 11 pagi....lepas tu kitorang gerak menuju ke Kampung Budaya Sarawak....tempat ni memang dekat giler ngan hotel tempat kitorang stay ni..dalam 5 minit jek dah sampai


Bayaran masuk ke kampung budaya sarawak ni adalah RM 60.00 hengget tuk sorang dewasa n kanak-kanak plak RM 30.00 hengget....giler mahal...kitorang tak masuk pun,memang datang nak bergambo kat pintu masuk jek sebab dah dekat sangat ngan hotel kan?...janji dah sampai kat sini...muahaha...


Kat sini,ada semua rumah contoh kaum-kaum yang ada kat Sarawak ni...boleh dikatakan kalau korang masuk dalam ni umpama korang dah melawat seluruh pelusuk negeri Sarawak...tu orang yang cakap la based pada pengalaman dorang datang ke sini...



kalau korang memang bawak budget lebey...harus la singgah sini ye,macam kitorang ni....baik guna duit lebey RM 500 hengget tu tuk shopping....sah2 ada buah tangan untuk di bawak balik....ekekeke



Menyampah plak tengok Damia nya posing...kejap korek mulut la,kejap muka masham la...isk isk isk

Tu je lah entry tuk kali ni...tapi tungguuu ada sambungan lagi entry cuti-cuti Kuching ni....muahaha aku lepas ni boleh mintakk keje kat pejabat pelancongan Kuching....muahahahaha

1 comment:

Nana said...

mak aii mahai giler nk masuk kg budaya tu! klw saya kompom xmasuk punye la ehhehe
baik beli kek lapis 60 peket =rm60 hahahahha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin