Friday, March 05, 2010

Steamboat..memang steam la lepas makan

Walaupun gelombang biru masih menguasai alam maya ni...tolong jangan samakan maksud steam di atas dengan sesuatu yang 'biru'...okeh.. :P

Hari selasa baru ni,bebudak opis aku plan ajak pi steamboat...memang ni la tempatnya kalau kitorang outing...mesti makan steamboat jek...nasib aku suka...kalu tak sure kena tinggal..yang bestnya takyah kuar duit sebab ditanggung bereh oleh dua orang member aku...dorang blanja...banyak dapat tip kot...ahaks


Memula masukkan tom yam pastu masukkan segala bagai benda alah tu...


Pastu tutup dulu tuk beberapa minit...ingat ye puan-puan


Sementara menunggu tu bolehlah kita balun kepak ayam ni dulu..wah feeling betul member2 aku ni...sorang mata kuyu sorang mata dah sampai ke bulan tenungnya...ekeke


Bestkan tiap kali opis aku wat outing n makan-makan...aku sure bawak Damia ni...gigih aku lepas keje balik umah dulu amik Damia then baru datang sini...nasib papa skang keje kat Kuantan...kalau tak ngan laki aku...aku usung sekali...hahahaha utamakan keluarga


"Cepat Damia...kembangkan lubang idung cam mama nih"...kehkehkeh


owhh yang baju merah tu adik aku...dia pun keje kat otel tu...sure bleh la join...ahaks..yang dorang pegang melambak2 tu adalah kulit udang lipan...bila bakar memang mantap rasanya..owhh steamboat ni pun ada bg pilihan kat kita samaada nak steam atau bakar...so kitorang buat dua-dua...hehehe


Memang yang paling laku kat sini adalah udang lipan bakar tu...aku makan tu jek...berpinggan2 gak la aku bedal..adeii lupa nak snap pic udang tu..sebab tak sempat nak snap terus kena ngap...makan panas2...fuhhh memang mabeles..



hasilnya...tinggal kulit jek...burpppp...Alhamdulillah :)


Perut kenyang hati pun gembira...


Hitamnya la anak aku ni kesan berjemur masa bloggers family day haritu...ni bukan hitam manis dah ni...ni dah tahap hitam berkilat nih...

Baju and seluar Damia abis basah n kotor2..coz Damia ni nak makan sendiri n pegang air sendiri...jawabnya kelantai la semua makanan n air dia...huhuhu

Harga steamboat ni untuk dewasa adalah RM 23.80 termasuk buffet, steamboat tu ngan air...ok lah ...sesuai ngan kitorang yang buruk lantak nih...untuk kanak-kanak plak separuh harga...Tempat dia kat area Sunway Mentari...depan Sunway Pyramid tuh...tapi sini majoriti Cina yang ramainya...Ada sesapa ada idea kat mana lagi tempat steambiat yang sedap n murah area KL nih...aku nak pi terjah ni..hehehe 

7 comments:

Nana said...

nak tanya skit sini flaming ke nama nye?

aritu ada try makan kt area sunway pyramid nama dia flaming
ni ada skit info
web dia www.FlamingSteamboat.com murah gak dlm RM20 klw xsalah

paling bez kat tupai tupai RM28++ maveles gile..tomyam special skit buat dari air kelapa mmg sedap

resoran sabak taman melati pon not bad RM32++

mamamiera said...

uihhh tngok mamanye damia mkn pon dah steam dah ni.. ;p

Fid said...

makan makan sakan ya

wah sedapnyaaaa

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Nana:ni bukan kat flaming...tapi ntah apa ntah nama kedai dia...flaming tu tak pernah try pun lagi...ingat nak try gak nanti

tupai-tupai ek...pemes gak tuh...pun nak kena try gak nih...thanks for ur info dear :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

mamamiera:steam sebab nak makan takpa zai...jangan steam lain plak...pitam laki kita nanti...ekekeke

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Fid:memang sedap pun...memang lupa diri lepas makan...ahaks

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin