Thursday, March 04, 2010

Damia pun bergelombang biru jugak..

Abaikan tajuk entry yang hasilnya dari otak aku yang kehilangan idea...muahaha sampai nak wat tajuk pun takde idea...jom la layan jek picca si bucuk kesayanganku ni time Blogger's Family Day baru-baru ni..




Walaupun cuaca agak panas masa gath nih...anak aku ni tak pulak meragam...lagi seronok adelah coz dapat merayap sekeliling tasik nih...


Apa lah yang ditengoknya tu


keh..keh..keh...ngan plastik2 di gigitnya..ni gara-gara adik aku lambat bukakkan plastik tu...Damia dah tak sabar sebab nampak ada air kotak dalam tu...


Tengok je la ni...tak reti duk diam..berjalan tak henti-henti


Dapat belon dari Bubu...bawak dekat2 ngan bubu menagis plak dia...tapi duk sibuk nak mintak belon..siap hulur tangan lagi mintah ngan en.clown tu nak belon


macam menyelerakan jek belon ni kat mata dia...hehehe


Lepas dia gigit ni terus meletup belon tu...hahaha padan muka...sapa suh gigit


tengoklah tu..muka pun ala-ala kerek jek dapat minum ribena time panas terik tuh...nasib ada bawak ribena ni


uihhh dahaga betul ni


legaa....


sebelum balik ...sempat la singgah kat playground ni coz Damia dah menjerit2 nak main kat situ...adeii ikutkan ajelah...tengok-tengok ecar pun ada coz anak dia pun nak main kat situ








Agak-agak dah tak terdaya menahan panas terik tu...aku ajak adik aku ngan Damia balik...masuk jek dalam kete,bagi plain water kat dia...bukk...terus terlelap sampai la kat umah mak aku...tapi lepas dia bangun masa aku nak mandikan dia...dia sibuk nak kek yang ada dalam door gift aku tu..


makan creamnya aja..sampai comot-comot...bila aku marah jek...terus dia buat muka toya cam ni..
*

*

*

*

*



comei sangat la tu agaknya dia rasa,...

p/s:agak-agak ada lagi ke entry gath dari aku ni pasni...tungguuu aku nak tengok balik gambo2 kot ada yang masih belum di upload..hehehehe

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

upload jgn tak upload..
masih lgi bergelombang biru!!
yeeeeeeeeeeeeeha!

mamamiera said...

damia p0n pegi..
mokcik zai je x pi..
ayah miera maleh bwk kite jln2..
kalo x bleh jumpa damia..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

mamamiera:aunty zai...lenkali kalau ayah miera takmo gi...auntie calling2 la mama Damia tu.leh join ngan mama jek..cian mama pun drive sendiri coz papa Damia skang keje kat Kuantan :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin