Thursday, May 06, 2010

Happy Birthday abah a.k.a atuk Damia...mantap dapat layan ikan bakar

Lumrah family aku ni kalau nak celebrate besday je sure layan ikan bakar...family aku termasuk adik beradik ngan laki aku ada 8 orang so lapan kali la kitorang layan ikan bakar dalam setahun.

4.5.2010 haritu kitorang celebrate besday abah aku kat Restoran Ikan Bakar Pantai Jeram kat Kuala Selangor.Ni memang tempat peberet kitorang coz masakan dia sangat sedap disamping harganya yang agak berpatutan.Paling penting...air asam untuk ikan bakar dia memang tahap menjilat siku kalau makan.Sangat mabeles
no tepon nampak separuh je....huhuhu takleh tolong promote langsung aku ni...

Ketam..ni buat tom yam memang sodap

Damia dan fish....muka takut sebenarnya adik aku duk sua fish tu kat dia ...hehehe

Posing sementara tunggu makanan...nanti aku wat satu entry aksi posing Damia ni ye :P

Kerang bakar...sekojap je letak terus licin...

Ni lah dia air asam yang menjadi pojaan hati we all.....dapat makan udang bakar cicah air asam ni ngan nasi putih je pun dah cukup menyelerakan

Kailan ikan masin...pun sodap

Ni takyah bagitau pun korang tau kan apa dia...makanan wajib rakyat Malaysia gitu...ke ada yang tak makan nasik???..

tengok tu ketam yang lemak manis tu telah bertukar menjadi tom yam...bayangkan betapa sedapnya tom yam dengan segala jadah makanan laut di dalamnya...sila jilat jari skang.. :P

Udang bakar...memang sedap cicah ngan air asam tu

Sotong goreng tepung...belum sempat snap pic terus kena ngap...ni belen memang aku punya..huhuhuhu

Ini siakap sweet sour...kuah dia memang cukup rasa,pekat,manis ada masam ada....habis ngan kepala2 dia kitorang baham...ada satu lagi ikan bakar...tapi tak sempat nak amik gambo...licinnn...

gigih mengunyah sotong goreng tepung tu

sampai terlentok2..

siap panjat2 atas kerusi lagi....ni betul2 gigih menikmati sotong goreng tepung ni :P

Ni la dia besday 'boy' tu....hihihi selamat hari lahir abah...semoga panjang umur dan sihat sentiasa ...we love u so much :)

Total harga untuk 8 orang makan termasuk sorang kanak-kanak ribena adalah dalam RM180.00 hengget....bagi aku kira murah la ni coz kitorang makan sampai tersandar kekenyangan...burppp Alhamdulillah

p/s: Next bulan 6 turn mak aku plak nya besday....harus terjah lagi ikan bakar...oppsss lupa plak besday Damia pun bulan 6...adeii takde planning lagi nak wat birthday party dia...


4 comments:

mama tisya said...

best kn mkn rmi2...murah la tu ...damia busday bln 6 gk sama ngan tisya ..nanti tgu kita invite ye utk party busday tisya

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang dah siap jilat jari pun ni....ekekekek..tapi memang meriah kan kalau makan ramai2 cam ni...harga pun reasonable...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

mama Tisya:memang best dapat spend masa ngan family camni...owh Tisya pun bulan 6 ekk....kalau dijemput InsyaAllah saya datang...

adeii idea takda lagi ni nak wat besday Damia...isk

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ayu:jilat jari takpe...jangan jilat lain plak...tetttttttt....maklum la skang kan tgh demam lingerie merah ngan bath tub :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin