Monday, May 24, 2010

Pulau Langkawi ~ Part 1

Gediks nak buat berpart2 konon...nanti baru separuh jalan dah datang penyakit "M".Aku bercuti ke Pulau Langkawi pada 18 May 2010 sampai 20 May 2010.Sangat gigih sebab aku ngan member opis aku gerak dari KL pukul 11 malam 17 May tu.Saja malas naik flight sebab dah plan nak singgah Penang on the way nak balik nanti.

Kitorang sampai Jetty Kuala Kedah pukul 7.30 pagi,sempat amik ferry pukul 8 pagi.Dari Kuala Kedah ke Langkawi amik masa dalam 1 jam 45 minit.So lebih kurang kul 10 pgi kitorang sampai ke Langkawi.

Dalam feri,semua pakai terlentok sebab ngantuk...aku??...harus segar bugar mensnap picca...hihihi

Bende pertama yang kitorang settlekan ialah kete sewa,so bincang punya bincang dan setelah beberapa pilihan yang ada,jadi kitorang pilih nak sewa Proton Exora.Kete ni memang masih baru coz aku tgk meter dia baru 1000 KM.Kitorang dapat sewa untuk 3 hari dalam RM 280.00 sahaja.


Lepas dapat kete,cari tempat untuk breakfast plak...ni kitorang breakfast kat salah satu kedai nasi lemak yang agak femes kat sini,kedai dia depan Langkawi Saga...masa kitorang sampai tu,pelanggan memang ramai.Tapi masakan dia memang sangat mabeles rasanya..buktinya tengok je la pinggan tu,LICINNN....

lepas makan terus gerak menuju ke Sheraton Langkawi Beach Resort,aku stay kat sini sebab aku ada Complimentary voucher for 3 day 2 night kat sini.Hadiah lucky draw dinner company aku last year.Untung kan?..save budget untuk penginapan.

Welcome drink by Sheraton Langkawi Beach Resort.rasa lime..boleh la buat segar2 kan bijik mata yang ngantuk dan penat ni setelah lebih 8 jam drive.

Ni sementara tunggu nak check in...kitorang just duduk je kat sini,then semua urusan check in diuruskan oleh receptionist.

Yang sebelah aku baju putih tu adalah General Manager Sheraton Langkawi ni.Nama dia Mr. Kumar Renoo.Dia ni ex-bos aku kat Sheraton Subang dulu,so sebelum nak gi ke Langkawi ni,kitorang siap call dia lagi bagitau yang kitorang nak ke sana dan mintak tolong kat dia uruskan supaya kitorang leh check in awal.

Biasa kalau hotel check in dalam pukul 3 petang,tapi kitorang dapat check in pukul 11 pagi siap dapat complimentary extra bed lagi,pastu siap dapat connecting room sebab kitorang amik 2 bilik.huhuhu.Rasa cam VVIP plak disambut oleh General Manager pastu siap dihidang welcome drink lagi.


Selepas segala urusan selesai,kitorang pun gerak ke bilik kitorang.Nak pergi ke bilik,kena naik buggy car,memang dalam kawasan resort ni,disediakan buggy car untuk kemudahan guest untuk kemana-mana.Tak kira la nak ke bilik ke,swimming pool ke hatta nak ke restaurant pun kena naik buggy car ni.

Pemandangan di waktu pagi.Damia nampak je air laut tu,terus jerit nak mandi...hihihi

Bilik kitorang ...no 1726 & 1727

sambung next entry....hihihihi :P

12 comments:

eima said...

awal gile ko wat entry .. hahah

sheraton tuh .. best nye ... hotel ber star²....

la nape naik kat kuala kedah jauh la ... penat naik ferry ... next visit park kat kuala perlis ek ..

[-suziey-] said...

waa bestnye dalan2 ek...emm baca kisah kt bawah tu..geram nya kt pompuan tu ek..klau kita mmg perang dh

nanie (✿◠‿◠✿) said...

bwk balik daim 1 bundle bole?hehe

nanie (✿◠‿◠✿) said...

bwk balik daim 1 bundle bole?hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ni lah untungnya haiza keje dalam bidang perhotelan ni...ramai kenalan..nanti ayu nak stay hotel mana2 contact haiza jugak ah..kot2 dapat diskaun atau complimentary apa2 ker...cewahh..

El-Zaffril said...

Wah... semua orang dok gi bercuti je ni

MamaDamia a.k.a Haiza said...

eima:skang ni memang rajin online pepagi buta,masa ni idea merapu banyak sgt.tu pasal entry kuar kul 5 pagi.

saja nak merasa naik ferry lama2...hihihi

MamaDamia a.k.a Haiza said...

suziey:serius suziey dapat spend quality time with family ni memang sangat menyeronokkan.ikutkan hati nak holiday je seluruh dunia.tapi kang kalu tak koje mana plak nak cekau duit buat pi holiday tu kan...hihhi

pasal POMPUAN tu kira nasib la tak sempat bersemuka ngan dia,kalau tak sure ade adegan tarik2 tudung + rambut...ekekek

MamaDamia a.k.a Haiza said...

nanie: bukan 1 bundle je yang...i beli 6 bundle....huhuhu coz harga dia sepeket RM16.90 tapi kalau beli 3 paket RM50.00....Apa lagi sambar 6 paket terus...ngam2 seratus...hihihi

memang satu beg penuh ngan cokelat je ni...sambil berblog sambil makan cokelat...cukup sebulan...kompem naik 5 kilo ni...hahaha

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ayu:huhuhu selagi ada kemudahan...gunakan secukup rasa...ekekeke....tapi kebetulan kan 2 kali Ayu check in kat KL ni...semua hotel2 yang ada kaitan dengan saya...cuma takde rezeki Ayu lagi nak rasa semua kemudahan2 tu....ekekek...cam poyo plak ayat rasa :P

MamaDamia a.k.a Haiza said...

El: ni semua waktu berbath tub dan berlingerie merah ni....hahahaha hanya yang berkenaan je yang akan mengerti :P

Farah said...

ekekeke kalau saya nak stay sheraton ni leh dpt diskaun tak?? air die sungguh menarik la

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin